ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΔΡΟΥ 29/3/2012

 

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΔΡΟΥ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Οι νέες διαμαρτυρίες και οι πιέσεις της Λαϊκής Επιτροπής Άνδρου στην ΔΕΗ την Πέμπτη 29 Μαρτίου οδήγησαν την ΔΕΗ Άνδρου να δεχθεί να εξοφλείται στο ταμείο της μόνο η αξία του λογαριασμού ρεύματος χωρίς να πληρώνεται το χαράτσι.

Επίσης, η ΔΕΗ Άνδρου δεσμεύτηκε ότι δεν θα κόβει το ρεύμα σε παροχές που δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι. Πετύχαμε την επανασύνδεση ρεύματος σε ρολόι που είχε κοπεί η ηλεκτροδότηση γιατί δεν είχε πληρωθεί το χαράτσι.

Απαιτήσαμε τον διακανονισμό του ποσού της κατανάλωσης σε δόσεις που ο καταναλωτής να μπορεί να πληρώσει, καθώς και την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος που έχει ήδη κοπεί, μετά από παρόμοιο διακανονισμό.

Καμία οικογένεια και μικρομάγαζο δεν πρέπει να μείνει χωρίς ρεύμα στην Άνδρο. Όλοι μαζί μπορούμε να πιέσουμε και να πετύχουμε πολλά.  


 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΔΡΟΥ 19-03-2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα συνεχή και επώδυνα μέτρα των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν συρρικνώσει την οικονομική δραστηριότητα και τον τζίρο μας, έχουν συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση. Τα έξοδα τρέχουν, η φορολόγηση αυξάνεται, οι έκτακτες εισφορές συνεχίζονται, τα χαράτσια γίνονται μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Κατά την διάρκεια του χειμώνα πολλές από τις επιχειρήσεις στην Άνδρο έμειναν κλειστές, πολλοί από μας δεν είχαν μεροκάματο. Ένας μεγάλος αριθμός μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, άνεργων, και συνταξιούχων δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις άμεσες υποχρεώσεις του. Ανάμεσα σε άλλα, ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η τακτοποίηση των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από την σκληρή στάση της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες.  Αποτέλεσμα της ανένδοτης αυτής στάσης της ΔΕΗ  είναι να προχωράει  σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων και σπιτιών. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημαίνει άμεσο λουκέτο στην επιχείρηση, σημαίνει θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία και του οικογενειάρχη. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται νέο κύμα διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προχωράμε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ στην Άνδρο. Ζητάμε:

διακανονισμό της πληρωμής του ρεύματος σε δόσεις, που να μπορούν οι επαγγελματίες,  οι εργαζόμενοι, και οι συνταξιούχοι να πληρώσουν

διακανονισμό των λογαριασμών και άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που ήδη έχει κοπεί το ρεύμα

όχι στο χαράτσι που αυξάνει το λογαριασμό του ρεύματος και δημιουργεί προβλήματα στη συναλλαγή μας με τη ΔΕΗ, ακόμη και με απειλές διακοπής της ηλεκτροδότησης.

 Άνδρος 19/3/2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΔΡΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s