ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Κυρία Κύριε Βουλευτή, σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτή την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο, σας καλούμε με την αρνητική σας ψήφο να σταματήσετε την εξαθλίωση και το διωγμό των εκπαιδευτικών. Να σταματήσετε τις απολύσεις ανθρώπων. Μην υποκύψετε στις φωνές της «αγοράς», της τρόικας και όσων στη χώρα μας  υποστηρίζουν αυτά τα μέτρα. Η ΟΛΜΕ απευθύνει προσωπική επιστολή στους βουλευτές και τους ζητάει να μη συνεργήσουν με τη ψήφο τους στο έγκλημα που θα συντελεστεί σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης με την ψήφιση του άρθρου 82 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

epistoli olme stous bouleftes

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr                                                                           Αθήνα, 14/7/2013

 

 

ΠΡΟΣ:

τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 

Κυρία/ Κύριε Βουλευτή,

 

Σας απευθύνουμε αυτή την προσωπική επιστολή για να σας ζητήσουμε να μη συνεργήσετε με τη δική σας ψήφο σας στο έγκλημα που θα συντελεστεί σε βάρος της  δημόσιας εκπαίδευσης με την ψήφιση του άρθρου 82 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής ν. 4046/12 και του ν. 4127/13 και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 82 καταργούνται διαμιάς 50 ειδικότητες εκπαιδευτικών που διδάσκουν στην Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΤΕΕ) και 2 ειδικότητες εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης (Ιταλικής και Ισπανικής Φιλολογίας).

 

(α) Στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) καταργείται ολόκληρος ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας, που περιλαμβάνει το 20,3% των μαθητών/μαθητριών της ΤΕΕ, και ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών, με το 2,6% του μαθητικού πληθυσμού της δημόσιας ΤΕΕ. Συνολικά, οι τομείς αυτοί καλύπτουν ποσοστό 22,9%, δηλαδή περίπου το 1/4 του μαθητικού δυναμικού της ΤΕΕ. Ο τομέας Υγείας – Πρόνοιας λειτουργεί σε 204 ΕΠΑΛ και ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών σε 60 ΕΠΑΛ. Το σύνολο των ΕΠΑΛ που καλύπτουν αυτές τις δύο μόνο ειδικότητες είναι 387. Αυτό σημαίνει ότι με την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων πάνω από το 50% των ΕΠΑΛ θα έχουν πρόβλημα λειτουργίας από την επόμενη χρονιά και πιθανόν να κλείσουν, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν ως υπεράριθμοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων (γενικών και ειδικών μαθημάτων) και χιλιάδες μαθητές να υποχρεωθούν να αναζητήσουν άλλη σχολική στέγη.

 

(β) Στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) καταργούνται 8 ειδικότητες: Αισθητικής, Κομμωτικής, καθώς και οι ειδικότητες Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στις οποίες φοιτούν περίπου το 60% του μαθητικού πληθυσμού των ΕΠΑΣ. Αυτό θα οδηγήσει μαθηματικά στο κλείσιμο αυτών σχολείων άμεσα.

 

Οι επιπτώσεις

Με την ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των ρυθμίσεων οι συνέπειες αναμένεται να είναι κυριολεκτικά καταστροφικές:

 • 2.500 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με μόνη προοπτική την οριστική απόλυση μετά από 8 μήνες.
 • Πάνω από 20.000 μαθητές που φοιτούν σε αυτούς τους τομείς και ειδικότητες δεν θα βρίσκουν το σχολείο τους το Σεπτέμβρη, αλλά και κάθε Σεπτέμβρη στο εξής, καθώς αυτές οι ειδικότητες δεν θα προσφέρονται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο μέλλον.
 • Ο ιδιωτικός τομέας καραδοκεί να καρπωθεί την «πελατεία» που θα προκύψει. Τα ιδιωτικά ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, που έχουν ήδη ιδιαίτερη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς, θα ενισχυθούν σημαντικά. Οι γονείς πολλών παιδιών θα υποχρεωθούν να καλύψουν μια επιπλέον υπέρογκη δαπάνη σε συνθήκες ακραίας οικονομικής δυσπραγίας.
 • 830 πολυδάπανα εργαστήρια, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού την τελευταία 15ετία, θα τεθούν σε αχρηστία ή θα εκποιηθούν.
 • Τελικά, η πλήρης υποβάθμιση της δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας, παρά τις κατά καιρούς αντίθετες διακηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας, θα είναι μια σκληρή πραγματικότητα.

 

Και η συνέχεια

Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.

 • Με το άρθρο 90 εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Παιδείας να καταργεί οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, τομείς εκπαίδευσης κ.λπ. με μια απλή κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα συνυπογράφει με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης!
 • Χιλιάδες ακόμα εκπαιδευτικοί σχεδιάζεται να τεθούν τους επόμενους μήνες σε διαθεσιμότητα για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών.
 • 10.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας (και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης) ουσιαστικά έχουν απολυθεί, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαγγείλει  μόνο 2.000 προσλήψεις το Σεπτέμβριο έναντι 12.000 την προηγούμενη σχολική χρονιά. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν προσωρινές, αλλά μόνιμες και πάγιες ανάγκες, γι’ αυτό και προσλαμβάνονται συνεχώς για πολλά χρόνια.

 

Κυρία Κύριε Βουλευτή,

 

Σας καλούμε με την αρνητική ψήφο σας να σταματήσετε αυτή την πολιτική, που διαλύει το δημόσιο σχολείο και στερεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες (ιδιαίτερα των φτωχότερων στρωμάτων του λαού μας) το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Και μην ξεχνάτε ποτέ: κάθε παιδί έχει μόνο μια φορά την ευκαιρία στην εκπαίδευση.

Σας καλούμε με την αρνητική σας ψήφο να σταματήσετε την εξαθλίωση και το διωγμό των εκπαιδευτικών. Να σταματήσετε τις απολύσεις ανθρώπων που επέλεξαν και επένδυσαν τη ζωή τους στο συναρπαστικό και δύσκολο επάγγελμα του/της εκπαιδευτικού.

Μην υποκύψετε στις φωνές της «αγοράς», της τρόικας και όσων στη χώρα μας  υποστηρίζουν αυτά τα μέτρα.

Ακούστε την κραυγή απελπισίας των καθηγητών και των καθηγητριών.

Αφουγκραστείτε την απόγνωση των μαθητών / μαθητριών και των γονέων τους.

Αναλογιστείτε την κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας, που μέρα με τη μέρα διαλύεται με τα αλλεπάλληλα, βάρβαρα μνημονιακά μέτρα.

 

Απαντήστε σε αυτή την πρόκληση με ένα οριστικό και αμετάκλητο «ΟΧΙ». 

 

Πηγή: ΟΛΜΕ

Advertisements
Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ

Απεργία 16 Ιούλη. Όλοι/ες στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις 11:00 π.μ. Ανακοίνωση του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες.

geniki apergia triti 16 iouliou

Γενική Απεργία Τρίτη 16 Ιούλη

Όλοι/-ες στην απεργιακή συγκέντρωση

στις 11:00 π.μ. στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

 

Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, μέσα στο καλοκαίρι, επιχειρεί να τσακίσει όποιο κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει στον κόσμο της εργασίας, συνεχίζοντας την πολιτική της πτώχευσης της εργατικής τάξης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας δημόσιου, συλλογικού αγαθού. Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο :

 • Οδηγεί στη διαθεσιμότητα και από εκεί στην απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, 2200 σχολικούς φύλακες, 3500 εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία. Οι απολύσεις στο δημόσιο προετοιμάζουν την αντιλαϊκή, αυταρχική ανασυγκρότηση του κράτους, ενός κράτους φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και εχθρικού απέναντι στη σταθερή εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας. 
 • Διαλύει την τεχνική εκπαίδευση και την παραδίδει στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΙΕΚ, προετοιμάζοντας την μαθητεία των νέων στην ανασφάλιστη, απλήρωτη και ελαστική απασχόληση. Αντίστοιχα οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα παραδοθούν σε ιδιώτες: από τις εταιρίες σεκιούριτι που θα αναλάβουν το έργο των σχολικών φυλάκων, μέχρι τις εταιρίες καθαριότητας, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και βιτριόλι σε όποιον/α αντιστέκεται, τύπου ΟΙΚΟΜΕΤ.
 • Καταργεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με Υπουργική απόφαση θα διαμορφώνεται στο εξής ο κατώτατος μισθός, με βάση τις ανάγκες της “ανταγωνιστικότητας” της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη του κεφαλαίου, με άμεση συνέπεια τη μισθολογική αφαίμαξη και πτώχευση της εργατικής τάξης.
 • Ο νέος ΕΟΠΠΥ, με Ευρωπαίους μάνατζερς επικεφαλής της διοίκησής του, μεταφράζεται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας,  με άμεσο τον κίνδυνο της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

 

Και έπεται και συνέχεια. Νέες διαθεσιμότητες το Σεπτέμβρη, 11.000 άμεσες απολύσεις το επόμενο διάστημα και νέο Μνημόνιο λόγω του “χρηματοδοτικού κενού”  που προκύπτει το 2014 και των μεγάλων ελλειμμάτων που οδηγεί το πρόγραμμα  της “δημοσιονομικής σταθεροποίησης”.

 Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να ζει με το συνεχή βραχνά των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων.  Καμιά αναμονή, καμιά μοιρολατρία. Εδώ και τώρα οργανώνουμε την πάλη μας, ξεπερνώντας τις πλαστές διαιρέσεις  μεταξύ “περίσσιων και χρήσιμων υπαλλήλων και ειδικοτήτων”, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ εργαζομένων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών. Με πλατιά εργατική ενότητα και συσπείρωση, οργανώνουμε την πάλη μας με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ, την πτώση της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου συνεχιστή της .

Με συντονισμένο-διακλαδικό αγώνα, στηριγμένο στη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, μπορούμε να νικήσουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θυσιάζει τις ζωές μας, τα δικαιώματα και το δημόσιο πλούτο για να γεμίζουν οι λογαριασμοί των τραπεζιτών και βιομηχάνων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μονοπωλίων. Σε ρήξη με το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και των διάφορων τοπικών Εργατικών Κέντρων, παραρτημάτων της εργοδοσίας, μπορούμε να έχουμε νικηφόρους εργατικούς αγώνες.  Όλοι/ες στον απεργιακό αγώνα .

 

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΣΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ

Πηγή: Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες 

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

TAP – ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

« TAP- Trans Adriatic Pipeline», ελληνιστί: «ΤΑΠ» αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα. Τα τεράστια κέρδη από τη διέλευση του αγωγού ουδεμία σχέση έχουν με τον ελληνικό λαό. Τεράστια κέρδη θα αποκομίσει η κοινοπραξία «Σαχ Ντενίζ ΙΙ», που εκμεταλλεύεται το αζέρικο φυσικό αέριο, την οποία αποτελούν η βρετανική «BP» και η νορβηγική «STATOIL», η Γαλλική «TOTAL», η ρωσική «LUK OIL», η ιταλική «ΕNI», η αζέρικη «SOCAR», η ιρανική «ΝIOC» και η τουρκική «TPAO». Μεγάλα κέρδη επίσης από τη μεταφορά του αερίου θα βγάλουν και οι εταιρείες που ελέγχουν τον «ΤΑΡ», στις οποίες εκτός της νορβηγικής «STATOIL», περιλαμβάνονται η ελβετική «AXPO» και η Γερμανική «ΕΟΝ». Οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην χώρα μας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, θα είναι μόλις 100! Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού θα απασχοληθούν περίπου 2000 εργαζόμενοι με μισθούς και μεροκάματα που θα καθορίσουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι, αξιοποιώντας την αντεργατική νομοθεσία, που ξεκινά από τα 400 ευρώ βασικό.

tap-kerdi ke anaptiksi gia eklektous

«TAP»: Ψέματα και αυTAΠάτες

του Νίκου Μπογιόπουλου

Τέτοιο πανηγύρι είχαμε να ζήσουμε από την εποχή τού (αιωνία του η μνήμη)… Μπουρκάς – Αλεξανδρούπολη!

Τώρα η ευτυχία απέκτησε άλλο όνομα: «ΤΑP» (σσ: «Trans Adriatic Pipelίne», ελληνιστί: «ΤΑΠ»).

Οι κυβερνώντες, από χτες λοιπόν, εμφανίζουν – ανεπισήμως, αφού οι οριστικές ανακοινώσεις αναμένονται για τις 8 Ιούλη – ως «τελειωμένη υπόθεση» την επιλογή του αγωγού «ΤΑΡ», ο οποίος προβλέπεται να διασχίζει τον ελλαδικό χώρο, για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα και το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευαγ. Βενιζέλος, συναντήθηκαν χτες με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Shah Deniz II» («Σαχ Ντενίζ ΙΙ») που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, όπου και ενημερώθηκαν, κατά τις πληροφορίες, για την επιλογή του «ΤΑΡ» έναντι της ανταγωνιστικής κοινοπραξίας «NABUCCO WEST» («Ναμπούκο Γουέστ»), που στη διαδρομή της δεν περιελάμβανε την Ελλάδα.

Με στόχο να υπηρετήσουν την «succes story» προπαγάνδα τους περί «ανάπτυξης» και «επενδύσεων», οι συγκεκριμένες συναντήσεις αξιοποιήθηκαν από τους κυβερνώντες και πυροδότησαν ένα χαρτοπόλεμο από μελέτες, ανακοινώσεις και δηλώσεις για τα δήθεν οφέλη που θα αποκομίσει η χώρα και ο ελληνικός λαός από την κατασκευή του αγωγού. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μάλιστα μέχρι και σχετική έκθεση για να «διαφημίσει» τα «πλεονεκτήματα που συνεπάγεται για την Ελλάδα ο αγωγός ΤΑΡ».

*

Ας δούμε πρώτα τι ισχυρίζονται, ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα που θα αποκαθιστά την πραγματικότητα και θα εξηγεί γιατί το πανηγύρι τους είναι… για τα πανηγύρια:

Ανάμεσα στα άλλα, στην έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών, γίνεται λόγος για«σημαντική άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ» που όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση θα «αυξήσει την απασχόληση» με τη «δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας» και που θα φέρει «πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία»

Στην ίδια έκθεση προπαγανδίζεται η «γεωστρατηγική σημασία της ολοκλήρωσης του αγωγού TAP», που όπως υποστηρίζουν «θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα μας και θα σηματοδοτήσει τη δυναμική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό περιβάλλον και στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής».

Πάντα σύμφωνα με την κυβέρνηση, η διέλευση του «ΤΑΡ» από την Ελλάδα σηματοδοτεί την «αύξηση των επιλογών και της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας μας έναντι των προμηθευτών της» και καθιστά την Ελλάδα «ενεργειακό κόμβο και άξονα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης»…

Αυτά λέει η κυβέρνηση.

*

Ας δούμε τώρα την αλήθεια πίσω από τις κυβερνητικές υποσχέσεις και εξαγγελίες:

*

Πρώτον: Οι μόνιμες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, θα είναι μόλις 100!

Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνούν τις 4.800 και αυτό μέσα στα επόμενα 54 χρόνια! Οση δηλαδή θα είναι η διάρκεια της σύμβασης της κοινοπραξίας με την ελληνική κυβέρνηση – περιλαμβανομένου και του χρόνου κατασκευής του έργου – και αυτό μόνο στην «περίπτωση που οι σωλήνες του αγωγού προμηθευτούν από εγχώριους παραγωγούς».

Ειδικά κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού και για περίπου τρία χρόνια θα απασχοληθούν εργαζόμενοι – που χωρίς να υπάρχει σχετική πρόβλεψη το υπουργείο τους εκτιμά το πολύ στους 2.000 – με μισθούς και μεροκάματα που θα καθορίσουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι που θα αναλάβουν το έργο, αξιοποιώντας φυσικά την εγχώρια αντεργατική νομοθεσία, που ξεκινά από τα 400 ευρώ βασικό…

*

Δεύτερον: Η διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα δεν εξασφαλίζει φτηνό φυσικό αέριο για τα λαϊκά νοικοκυριά, αφού δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφορία που να αναφέρεται σε τέτοια ρήτρα στην προκαταρκτική συμφωνία κυβέρνησης και κοινοπραξίας «ΤΑΡ».

Οι πληροφορίες, μάλιστα, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι στην επιλογή της κοινοπραξίας καθοριστικό ρόλο δεν έπαιξε η έγνοια τους να προμηθεύουν με φτηνό αέριο τον ελληνικό λαό, αλλά το ακριβώς αντίθετο! Οτι, δηλαδή, οι αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας, έχουν από τις υψηλότερες τιμές παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη!

*

Τρίτον: Τα τεράστια κέρδη από τη διέλευση του αγωγού ουδεμία σχέση έχουν με τον ελληνικό λαό. Οπως δεν έχουν, άλλωστε, με το λαό του ίδιου του Αζερμπαϊτζάν, της χώρας παραγωγής του αερίου, όπου ο ένας στους δυο κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας! Τα κέρδη θα τα καρπωθούν μια χούφτα μονοπώλια που ελέγχουν την εξόρυξη, τη μεταφορά και την πώληση του φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα:

α) Τεράστια κέρδη θα αποκομίσει η κοινοπραξία «Σαχ Ντενίζ ΙΙ», που εκμεταλλεύεται το αζέρικο φυσικό αέριο, την οποία αποτελούν μερικά από τα μεγαλύτερα ενεργειακά μονοπώλια του κόσμου αφού σε αυτή μετέχουν η βρετανική «BP» και η νορβηγική «STATOIL», η Γαλλική «TOTAL», η ρωσική «LUK OIL», η ιταλική «ΕNI», η αζέρικη «SOCAR», η ιρανική «ΝIOC» και η τουρκική «TPAO».

β) Μεγάλα κέρδη επίσης από τη μεταφορά του αερίου θα βγάλουν και οι τρεις εταιρείες που ελέγχουν τον «ΤΑΡ», στις οποίες εκτός της νορβηγικής «STATOIL», περιλαμβάνονται η ελβετική «AXPO» και η Γερμανική «ΕΟΝ».

*

Τέταρτον: Η γεωστρατηγική «αναβάθμιση» και η μετατροπή της Ελλάδας σε «ενεργειακό κόμβο», για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση, εκείνο που «αναβαθμίζει» είναι τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς και μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς.

Ουδείς μπορεί να αμφιβάλει ότι ιστορικά και πολιτικά ο δρόμος της ενέργειας, σε συνθήκες μονοπωλιακής κυριαρχίας, είναι στρωμένος με αίμα. Οση προπαγάνδα κι αν επιστρατεύσουν οι κυβερνώντες για να πείσουν ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ για τον έλεγχο του «νότιου ενεργειακού διαδρόμου» της Ευρώπης – μέρος του οποίου διαπερνά και την Ελλάδα μέσω και του αγωγού «ΤΑΡ» – θα είναι στρωμένες… με ροδοπέταλα, θα είναι μάταιη.

*

Κόντρα επομένως στα «πανηγύρια», στην Ελλάδα όπου ο περασμένος χειμώνας βρήκε τα 8 στα 10 νοικοκυριά χωρίς οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης, η λύση για το λαό δε βρίσκεται στη μετατροπή της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο και σε πεδίο κερδοσκοπικής δράσης των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Η λύση βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του ενεργειακού πλούτου της χώρας, στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο, με τη δική του οικονομία και εξουσία.

Μόνο αυτή η προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη όλων των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας, με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Πηγή: rizospastis.gr

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕΣΩ DIGEA ΚΑΙ ΟΤΕ

Το «μαύρο» στην οθόνη είναι πρωτίστως θέμα δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ) για αδιαφανείς διαδικασίες και παράνομες εκπομπές μέσω DIGEA και ΟΤΕ των εκπομπών του BBC, Deutsche Welle, PΙΚ SAT, Βουλή. Τα προγράμματα αυτά εκπέμπονται με εντολή του Υπουργείου Οικονομικών προς τις ιδιωτικές εταιρείες DIGEA και ΟΤΕ χωρίς συμβάσεις και με άγνωστα ανταλλάγματα, για να εξυπηρετούν την πολιτική του «μαύρου» της κυβέρνησης.  

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

adiafania ke paranomes ekpompes digea ote

Πηγή: Ελεύθερη ΝΕΤ

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

i eliniki kinotita berolinou gia tin ert

Ήδη από την επόμενη της διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου εξέδωσε ψήφισμα καταγγελίας, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Ελληνικό Προξενείο Βερολίνου.

Στο βίντεο ακούγονται αποσπάσματα από τα εξής έργα:

– «Σώπα» σε ποίηση Αζίζ Νεσίν

– «Ξενιτεμένο μου πουλί» (μουσική: Χρ. Λεοντής / στίχοι: παραδοσιακοί)

– «Όμορφη πόλη» (μουσική: Μ. Θεοδωράκης / στίχοι: Γ. Θεοδωράκης)

– «Κεμάλ» (μουσική Μ. Χατζιδάκης / στίχοι: Ν. Γκάτσος)

 

Ιδέα: Ιωάννα Φόρτη

Σχεδιασμός παραγωγής: συλλογικά

Γενικός συντονισμός: Μάκης Τσαμαλίκος

Συντονισμός βιντεοσκόπησης: Ιωάννα Κρυωνά

Κάμερα: Georgie Kamaris, Ιωάννα Κρυωνά

Ήχος: Ελίνα Φωτεινου

Μοντάζ: Μάκης Τσαμαλίκος

Φωτογραφίες: Μύριαμ Κλαπη

Συμμετέχει η θεατρική ομάδα ithAKT και οι μουσικοί Ιωάννα Φόρτη (τραγούδι), Οδυσσέας Σαριαννίδης (μπουζούκι) Παναγιώτης Ηλιόπουλος (πιάνο), Μάκης Τσαμαλίκος (ακορντεόν, πιάνο), Αλέξης Γεράρδης (απαγγελία) και η αυτοσχέδια χορωδία.

Πηγή: ΝΕΤ

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία.

stin europi i dimokratia metatrepete se ploutokratia

Ο Νόαμ Τσόμσκι έκανε λόγο για «σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας» στην Ευρώπη, ως συνέπεια της μετατόπισης του κέντρου βάρους «από πολιτική στην οικονομία», μιλώντας σε εκδήλωση του Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.

 «Η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων.

 Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει.

Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική.

 Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία», εξήγησε ο αμερικανός φιλόσοφος, με συνέπεια, όπως είπε να παρατηρείται μία συνεχής «παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών».

 Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης «οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας σκωπτικά πως «η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να γίνει έτσι».

«Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία. Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική», συμπλήρωσε.

Ο Νόαμ Τσόμσκι παρατήρησε επίσης πως στις χώρες της κρίσης ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι.

Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κύπρο, σημειώνοντας ότι… η άρση των διαφορών και η σύγκλιση εν τέλει αριστεράς και δεξιάς έγκειται στο γεγονός ότι «οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύονται να ακολουθούν προγράμματα μακροοικονομικής φύσης, τα οποία θέτει η Κομισιόν».

Αυτό, όπως επεσήμανε, συνεπάγεται την επιλογή σκληρής λιτότητας και αύξησης των φόρων σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως «πολιτικού χρώματος».

Ο αμερικανός διανοητής εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις.

Πηγή: NAXOS 365

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Η Digea είναι ένα consortium των έξι μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, των παρόχων περιεχομένου δηλαδή Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV. Το κλείσιμο της ΕΡΤ προσφέρει την ευκαιρία σε αυτήν την κυβέρνηση να ελέγξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο. Υπάρχει σε εξέλιξη μία διαβούλευση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, για ένα διαγωνισμό για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου.  Η κλειστή ΕΡΤ δεν θα πάρει πλέον μέρος στη διαβούλευση. Ο διαγωνισμός έχει φωτογραφικές διατάξεις, για να πάρει μονοπωλιακά ένας συγκεκριμένος πάροχος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν τον πάροχο, την Digea, όχι μόνο τις τέσσερις εθνικής εμβέλειας συχνότητες αλλά προφανώς και τις δύο που θα είχε η ΕΡΤ, τις μόνες νόμιμες μέχρι τώρα. Οι ίδιοι λοιπόν που ελέγχουν αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο από άποψη περιεχομένου, οι ίδιοι πάνε να πάρουν και τον έλεγχο του δικτύου, της εκπομπής δηλαδή.

pios o rolos tis digea sto klisimo tis ert

της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 το βράδυ ο απολυμένος ήδη από τον Μάιο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης κατήγγειλε στην πειρατική πλέον ΕΡΤ ότι πίσω από το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. βρίσκεται προσπάθεια ανάθεσης των όλων των ψηφιακών σημάτων πανελλαδικής εμβέλειας στη Digea, το consortium που έφτιαξαν τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV.

Συγκεκριμένα ο κ. Μιχαλίτσης ανέφερε: “Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα προσφέρει την ευκαιρία σε αυτήν την κυβέρνηση να ελέγξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο. Δηλαδή, από τη μία να δημιουργήσει ένα κακέκτυπο μιας παλιάς ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ δημιουργώντας αυτό που φανταζόμαστε ότι πάει να φτιάξει, με εργαζόμενους που θα είναι εκ των προτέρων υποταγμένοι με κάποιες ατομικές συμβάσεις, και υποτίθεται ότι αυτοί θα είναι και οι εντός εισαγωγικών τυχεροί αλλά οι οποίοι δεν θα μπορούν ποτέ να κάνουν καμία κριτική στα όσα γίνονται. Από την άλλη θα ήθελα να πω ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια διαβούλευση για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου, δηλαδή αυτών που θα πάρουν τις συχνότητες στο δίκτυο, υπάρχει μία διαβούλευση η οποία έχει βγει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία είναι ένας διαγωνισμός που έχει φωτογραφικές διατάξεις, για να πάρει μονοπωλιακά ένας συγκεκριμένος πάροχος, που δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν τον πάροχο, την Digea, όχι μόνο τις τέσσερις εθνικής εμβέλειας συχνότητες αλλά προφανώς και τις δύο που θα είχε η ΕΡΤ, τις μόνες νόμιμες μέχρι τώρα. Πρέπει να πούμε λοιπόν, ότι η Digea ή αυτός που θα πάρει αυτό το μονοπώλιο, θα ελέγχει πλέον όχι μόνο τους παρόχους περιεχομένου [σ.σ εννοεί “τηλεοπτικά κανάλια”] , γιατί είναι οι ίδιοι πάροχοι περιεχομένου και θα γίνουν και πάροχοι δικτύου για δεκαπέντε χρόνια. Η Digea είναι ένα consortium των έξι μεγαλύτερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, των παρόχων περιεχομένου δηλαδή Mega, Star, Ant1, Alpha, Σκάι και Μακεδονία TV»

«Οι ίδιοι λοιπόν που ελέγχουν αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο από άποψη περιεχομένου χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ και χωρίς να έχουν πάρει ποτέ νόμιμες άδειες, οι ίδιοι με φωτογραφικές διατάξεις πάνε να πάρουν την ίδια στιγμή που καταργούν την ΕΡΤ και τον έλεγχο του δικτύου, της εκπομπής δηλαδή. Εκτιμώ ότι το σχέδιο αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε φωνή τηλεοπτικού σταθμού θα μπορούσε να είναι ενάντια στις καταστάσεις της λιτότητας που επιβάλλονται αυτή τη στιγμή, στην ανεργία, στις μνημονιακές πολιτικές, αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός που θα θέλει να έχει μια τέτοια γραμμή θα πρέπει να περάσει από τη Digea, από τον έλεγχο δηλαδή των μεγαλοκαναλαρχών, για να πάρει άδεια εκπομπής. […] Αυτή τη στιγμή πάνε δηλαδή να ελέγξουν όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και την εκπομπή, να μπορεί δηλαδή να απαγορεύσει ουσιαστικά αυτός που θα ελέγχει την ψηφιακή τηλεόραση, αυτός που θα πάρει αυτήν την υπέρ-άδεια, χωρίς κανέναν ανταγωνισμό ουσιαστικά, να ελέγξει ολόκληρο το τηλεοπτικό τοπίο. Να μη μπορεί να βγει τίποτα. Αυτό συνδυάστηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτά θα γίνουν μέχρι 30 Ιουνίου. Στις 30 Ιουνίου προκηρύσσεται αυτός ο διαγωνισμός με τις φωτογραφικές διατάξεις. Η ΕΡΤ δεν θα πάρει πλέον μέρος στη διαβούλευση».

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν φαντασιοπληξίες ενός πικραμένου συνδικαλιστή αλλά δεδομένου του πρόσφατου φωτογραφικού διαγωνισμού για την πώληση του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ο κ. Μιχαλίτσης πιστώνεται την έλευση της υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα, σκέφτηκα ότι αξίζει τον κόπο να το ψάξει κανείς λίγο παραπάνω. Αναζητώντας πληροφορίες για τη διαβούλευση για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου, διαβάζουμε στην εφημερίδα “Παρόν της Κυριακής” (δημοσίευμα της 02 Ιουνίου 2013):

«Το προτεινόμενο μοντέλο της ΕΕΤΤ για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση διέπεται από τις βασικές αρχές του κοινοτικού δικαίου. Δεν αποκλείεται, για παράδειγμα, στη δημοπρασία η συμμετοχή εταιρειών ή κοινοπραξιών υπό σύσταση, όπως επίσης και ενδιαφερόμενων παικτών της διεθνούς αγοράς. Τα κριτήρια, ωστόσο, που τίθενται στην αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων στη δημοπρασία οδηγούν σε πιθανούς τυπικούς αποκλεισμούς. Προτείνεται το διάστημα των τριών μηνών για την εγκατάσταση δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε όποιον λάβει άδεια ψηφιακής συχνότητας, εντός έξι μηνών να έχει υλοποιήσει την ψηφιακή μετάβαση στο 85% της χώρας και σε άλλους έξι μήνες να έχει ολοκληρώσει και τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης.»

«Σημειώνουμε πως τόσο η ΕΡΤ όσο και η Digea, που μετείχαν στο μεταβατικό στάδιο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, από το 2008 μέχρι σήμερα κατάφεραν να εκπέμψουν ψηφιακά σε δέκα μόνο σημεία από τα είκοσι τρία κέντρα εκπομπής που προέβλεπε η μεταβατική περίοδος! Για την κάλυψη των 156 σημείων που προβλέπει ο ψηφιακός χάρτης για τις συχνότητες πανελλαδικής εμβέλειας απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις και πολλές άδειες για τις κεραίες και τους πομπούς. Επίσης, απαιτούνται συμφωνίες με παρόχους περιεχομένου, δηλαδή με τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία θα εκπέμπουν πλέον ψηφιακά και, όπως είναι γνωστό, είναι μέτοχοι της Digea, δηλαδή του μοναδικού ιδιωτικού παρόχου δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας! Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως προβάλλει το μοντέλο του μονοπωλίου στην ψηφιακή μετάβαση».

Επιπλέον, στο http://www.sdtv.gr, (online περιοδικό για την δορυφορική, επίγεια και IP τηλεόραση) διαβάζουμε δημοσίευση της 11ης Ιουνίου «Οι όροι που προτείνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για τη χορήγηση του ψηφιακού φάσματος στους Πάροχους δικτύου, παραπέμπουν σε σημαδεμένα χαρτιά για τη διανομή των ψηφιακών συχνοτήτων στους παλιούς παίκτες της ελληνικής αγοράς, δηλαδή στη Digea στην οποία ήδη μετέχουν ως μέτοχοι τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, δηλαδή οι «πελάτες» του δικτύου που θα πάρει την άδεια και τις συχνότητες!» και επίσης

«Επιπλέον προκρίνεται ως δεδομένη για τη μικρή αγορά της Ελλάδας, πως ο πάροχος δικτύου μπορεί να είναι και πάροχος περιεχομένου, άρα τα ιδιωτικά κανάλια μπορούν να λάβουν την άδεια δικτύου χωρίς πρόβλημα. Η λογική που διέπει όλη τη διαβούλευση για τη δημοπρασία καλλιεργεί λογικές καρτέλ και μονοπωλίου. Θεωρείται δεδομένο πως θα δώσουν μάχη , η Nova- η μόνη που έχει ολοκληρώσει το ψηφιακό της δίκτυο κατά το μεταβατικό στάδιο, η ΕΡΤ η Digea και ίσως ο ΟΤΕ. Ποιος όμως θα κερδίσει τη μάχη; Η ΕΡΤ εξαιρείται εκ του νόμου, οπότε στην πραγματικότητα η όλη φασαρία γίνεται για μια εταιρεία.»

Μήπως λοιπόν το βιαστικό, εν μία νυκτί, κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης δεν αποσκοπούσε στη λεγόμενη κάθαρση της ΕΡΤ αλλά στον αποκλεισμό της από τον ψηφιακό χάρτη για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια; Μόνο με την χρήση κοινής λογικής, μπορεί κάποιος να καταλήξει στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εξυγίανση μιας εταιρείας μπορεί κάλλιστα να γίνει με την εν λόγω εταιρεία σε λειτουργία. Ποιοι βιαστικοί και επείγοντες λόγοι επέβαλλαν την κατάργηση του σήματος της ΕΡΤ και το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. μέσα σε ένα απόγευμα και μάλιστα με την αστυνομία να κατεβάζει απλά τους διακόπτες χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους, τυπική έστω, κοινοβουλευτική διαδικασία;

Στις 29 Μαΐου 2013, μία μόλις μέρα πριν την ανακοίνωση του διαγωνισμού για την αδειοδότηση ψηφιακών συχνοτήτων, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε δημόσια: “Ένα νέφος ασάφειας πλανιέται, επίσης, και πάνω και από τις συμφωνίες για την ψηφιακή μετάβαση. Πώς καταλήχτηκε η συμφωνία με τη DIGEA; Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της; Τις εκπληρώνει; Έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε; Πώς επιλέχθηκε ως πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας; Ερωτήματα κόμβοι που αναδεικνύουν την προχειρότητα και την διαβλητότητα της διαδικασίας όσο δεν απαντώνται αρμοδίως”.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρχει επίσημη ή αρμόδια απάντηση από την κυβέρνηση ούτε σε όσα είπε ο Α. Τσίπρας, ούτε σε όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με την ψηφιακή εποχής στην τηλεόραση. Ευελπιστούμε ότι ο ξαφνικός θάνατος της ΕΡΤ θα ανοίξει επιτέλους τους ασκούς της διαφάνειας γύρω από αυτό το υπέρ-ευαίσθητο (και υπέρ-επικερδές) θέμα της ενημέρωσης του πολίτη στην ψηφιακή εποχή της τηλεόρασης.

Πηγή: Κεφαλονίτικα Νέα

Posted in Uncategorized | Σχολιάστε