ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το Πρωτοδικείο απαγόρευσε προσωρινά τη διακοπή ρεύματος 63 πολιτών που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 63 πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αφού δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» για ουσιαστικούς αλλά και νομικούς λόγους. Το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ρεύμα, όπως υποστήριξαν στην προσφυγή τους, θα τους προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη. Άλλοι για οικονομικούς λόγους και άλλοι για λόγους υγείας, όπως ανέφεραν, δεν μπόρεσαν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων, το οποίο παράνομα περιλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

Στο δικόγραφό τους, οι 63 χαρακτηρίζουν «καταχρηστικό» το δικαίωμα της ΔΕΗ να μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως επισημαίνουν, «υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη», ενώ θεωρούν ότι παρανόμως περιελήφθη το έκτακτο τέλος στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης. Επικαλούνται επιπλέον την κοινοτική οδηγία (2009/72) η οποία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές.

Η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο ισχύει μέχρι τις 4 Ιουλίου του 2012, που  θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει. Μέχρι στιγμής πολλές  δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί δικαιώνουν προσωρινά τους πολίτες που έχουν προσφύγει ζητώντας να μη διακοπεί η ηλεκτροδότηση  τους, λόγω της μη καταβολής του τέλους ακινήτων.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s