ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ …

Η Γαλλική εταιρία AIR-MEDITERRANEE επωφελείται σε βάρος των Γάλλων εργαζομένων της χρησιμοποιώντας την νέα «αντεργατική» Ελληνική νομοθεσία.

 

Η Γαλλική αεροπορική εταιρία AIR-MEDITERRANEE θέλει να επωφεληθεί από την νέα εργασιακή Ελληνική νομοθεσία και προχωράει σε απολύσεις του προσωπικού της.

 

Air Méditerranée propose des reclassements en Grèce aux salariés licenciés

 

Τους απολύει στην Γαλλία και τους επαναπροσλαμβάνει στη θυγατρική της στην Ελλάδα με μισθούς Ελλάδας (με τη νέα Μνημονιακή εργασιακή νομοθεσία)  για να εργάζονται στη Γαλλία.

Στην αεροσυνοδό από 1350 ευρώ στην Γαλλία της δίνει 900 ευρώ

Στον πιλότο από 6000 ευρώ του δίνει 3700 ευρώ

Οι πρώτες απολύσεις των εργαζομένων θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Θα απολύσει 85 εργαζόμενους και θα προτείνει σε 30 από αυτούς επαναπρόσληψη στην Ελλάδα, αλλά θα εξακολουθούν να εργάζονται στην Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος του SNPL (Γαλλικό Συνδικάτο Πιλότων αεροσκαφών) της εταιρίας, Denis Roumier, καταγγέλλει τα μέτρα αυτά και λέει ότι οι εργαζόμενοι της AIR-MEDITERRANEE έχουν ήδη τους χαμηλότερους μισθούς από όλες τις Γαλλικές αεροπορικές εταιρίες.

Η AIR-MEDITERRANEE στο τέλος του 2011 ανακοίνωσε την απόλυση 85 εργαζόμενων με το πρόσχημα της μείωσης του λειτουργικού της κόστους για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική, όπως λέει, με αεροπορικές εταιρίες της ανατολικής Ευρώπης.

 

Το σχέδιο προχωράει γοργά. Αφού λοιπόν εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους στην περιφέρεια της Ευρώπης, θα περάσουν στους λαούς της κεντρικής Ευρώπης και με δικαιολογία τον ανταγωνισμό θα φέρουν και εκεί τον εργασιακό μεσαίωνα.

Γι’ αυτό οι Τροϊκανοί επιμένουν λυσσαλέα να αλλάξει όλη η εργασιακή νομοθεσία, το συνταξιοδοτικό, και η περίθαλψη. Ουσιαστικά να καταργηθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και κοινωνική παροχή.

 

Πηγή:  le parisien

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s