ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε την πρακτική αυτή η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Μεγάλη νίκη του κινήματος που στόχο είχε, να αποσυνδεθεί το χαράτσι («ειδικό τέλος» το ονόμαζαν) από τη ΔΕΗ και να πάρουν πίσω το απάνθρωπο μέτρο διακοπής του ρεύματος.

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής (2/3/2012) σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Η νίκη του κινήματος κατά της απάνθρωπης ποινής διακοπής του ρεύματος, όταν δεν πληρωνόταν το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, είναι ολοκληρωτική. Πρόκειται για νίκη που κερδήθηκε με το συλλογικό αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε όλη την Ελλάδα. Νίκησαν το φόβο και τις απειλές της κυβέρνησης και του υπουργού Βαγγέλη Βενιζέλου, αντιστάθηκαν και αρνήθηκαν τον αυταρχισμό και τον εκβιασμό στην επιβολή του βάρβαρου νόμου.

Τώρα που το χαράτσι θα πάρει μορφή  φόρου στην εφορία (ούτε η εφορία έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα), το κίνημα  πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους του. Στόχους που υπαγορεύονται από τη λογική ότι δεν πληρώνουμε φόρους που δεν έχουν ανταποδοτικότητα. Δεν πληρώνουμε χαράτσια που αδειάζουν το οικογενειακό πορτοφόλι ή το ταμείο της μικροεπιχείρησης, και καταθέτονται για τη σωτηρία των τραπεζών και των τοκογλύφων.

Δεν εφησυχάζουμε, μπορούμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των τραπεζιτών και την  πολιτική τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται,

για τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τα γενόσημα, την υποβάθμιση της παιδείας, τον αργό θάνατο των μικροεπαγγελματιών, … και κατά των επόμενων και μελλοντικών δεινών που έπονται.

 

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s