ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ»!!!

Αλήθεια φαντάζεστε ένα κίνημα με σύνθημα «είμαστε όλοι Γερμανοί»,  αντίστοιχο με το «είμαστε όλοι Έλληνες»;

Επειδή κοντεύουν να μας τρελάνουνε, αν όχι το ‘χουν καταφέρει ήδη, να μου επιτρέψετε να τα βάλουμε κάτω για να δούμε την πραγματικότητα.

Είδαμε εικόνες από τις χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλίας. Είδαμε εικόνες από όσους πήγαν στις διαδηλώσεις, διαβάσαμε κείμενα στο διαδίκτυο, ακούσαμε για αυτούς που δεν έκαναν τίποτα, αλλά η ψυχή τους ήταν μαζί με την ιδέα.

Αλήθεια, γιατί θέλουν να είναι Έλληνες; Άλλοι γιατί έχουν διαβάσει, σπουδάσει, θαυμάσει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Άλλοι γιατί έχουν δει στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου να δεσπόζει η μοναδική αρχαιοελληνική τέχνη. Άλλοι γιατί έχουν περάσει χαρούμενες διακοπές στην πανέμορφη Ελλάδα. Ζεστάθηκαν, κολύμπησαν, χόρεψαν, έφαγαν, ήπιαν, έκαναν φίλους, ερωτευτήκαν, ένοιωσαν πως είναι η χαρά της ζωής σ’ αυτή τη χώρα. Άλλοι πάλι γιατί στις χώρες τους δούλεψαν δίπλα – δίπλα με Έλληνες, μένουν στις ίδιες γειτονιές, διδάχτηκαν από Έλληνες καθηγητές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, ή δίδαξαν Έλληνες φοιτητές. Κι’ όπως έγραψε και ένας κορυφαίος αστροφυσικός της ΝΑΣΑ για Ελληνίδα φοιτήτρια του «Μου μίλησε για την Ελληνική φιλοσοφία και μου άλλαξε τη ζωή».   

Σε όλες λοιπόν αυτές τις συγκεντρώσεις βλέπουμε εικόνες από Ελλάδα, από ξένους πολίτες που χόρευαν συρτάκι, τραγουδούσαν. Κατέθετε ο καθένας κάτι που είχε πάρει απ’ αυτή τη μικρή αλλά σπουδαία χώρα. ‘Ήθελε ο καθένας να έχει ένα μικρό μερίδιο από Ελλάδα.

Για φανταστείτε τώρα ένα κίνημα «είμαστε όλοι Γερμανοί» τι συνειρμοί! Σίγουρα υπάρχουν θαυμαστές των μεγάλων δημιουργών της κλασικής μουσικής. Πράγματι μεγάλη κληρονομιά στην ανθρωπότητα. Στη φιλοσοφία τους και στη λογοτεχνία τους μην το ψάχνουμε, τους Έλληνες φιλόσοφους αναλύουν και την Ελληνική δραματουργία κατακλέψανε.

Έχουν μεγάλες βιομηχανίες αξιόπιστων μηχανών.  Φάμπρικες με υψηλή τεχνολογία και ανελέητη εκμετάλλευση των ανθρώπων. Παγερές μέρες και νύχτες σε βιομηχανικές περιοχές χωρίς ψυχή και πνευματική διέξοδο για τους πολλούς. Συσσώρευση πλούτου που τον νέμονται τ’ αφεντικά. Και λοιπόν πως περνάει αυτή η μοναδική ευκαιρία ζωής; Με το να γίνεσαι τύφλα στο μεθύσι; Είναι αυτή διέξοδος;

Φανταστείτε λοιπόν να σκάσει μύτη κίνημα «είμαστε όλοι Γερμανοί». Και μόνο που το γράφω ανατριχιάζω. Τι πανικός, τι μνήμες. Ακριβώς γιατί  αυτό το ποταπό συναίσθημα καλλιεργούν οι Γερμανοί,  του «ανώτερου» που θέλει πάση θυσία να επιβληθεί στους λαούς.

Έγινε γκάλοπ στη Γερμανία και το 65% ψήφισε υπέρ της τιμωρίας μέχρι θανάτου των Ελλήνων (ακόμη σκληρότερα μέτρα). Σήμερα των Ελλήνων, αύριο των Πορτογάλων, των Ισπανών, των Ιταλών και φυσικά όλου του κόσμου. Τυχαία η βαρβαρότητα του Α’  και Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και  του Γ’ οικονομικού, αισχρού και ύπουλου πολέμου; Αν γινόταν και το 1939 γκάλοπ για την εξόντωση τόσων εκατομμυρίων, φοβάμαι ότι τα ποσοστά θα ήταν υψηλότερα. Υπάρχουν θα που πείτε εξαιρέσεις, απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Συμπέρασμα: Έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός στην πιο ευεργετημένη χώρα. Με τα ίδια προτερήματα και ελαττώματα από αρχαιοτάτων ετών.

Το κίνημα «είμαστε όλοι Έλληνες» είναι η ανάγκη των ανθρώπων να ταυτιστούν με τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη,  τη χαρά και όχι τη βαρβαρότητα.

Η Βουρλισμένη

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s