«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΙΣΗΣ

Ο Βενιζέλος με κουτοπονηριές θέλει να ακυρώσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δείτε Βίντεο

Μπλόκο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Κρήτη στο Τσαλικάκι, πραγματοποίησαν, το πρωί της Δευτέρας (12/3/2012), οι «Πολίτες κατά του Χρέους» προκειμένου να αποτρέψουν κάθε επιχείρηση διακοπής της ηλεκτροδότησης, καθώς λήγει και τυπικά η προθεσμία που είχε δοθεί για την πληρωμή του χαρατσιού.

Μέλη του Εργατικού Κέντρου και οι Πολίτες κατά του Χρέους απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου, ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των υπαλλήλων αλλά και η παραλαβή των εντολών διακοπής από τα συνεργεία. Στα γραφεία της ΔΕΗ βρέθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν το μεσημέρι, με την υπόσχεση να επιστρέψουν το πρωί της Τρίτης.

Για ένα επαίσχυντο και καταχρηστικό μέτρο κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, αναφερόμενος στο «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκης, τόνισε ότι με βάση και την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή θα ανοίξει μια «ομπρέλα προστασίας γύρω από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα».

Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, στη λίστα της διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχουν 400 καταναλωτές, οι οποίοι δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι που τους έχει χρεωθεί, και κινδυνεύουν τα σπίτια τους να βυθιστούν στο σκοτάδι.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία της Επιχείρησης, σήμερα, δόθηκε η διαβεβαίωση από τους αρμόδιους ότι η μηχανογράφηση «βγάζει» 70 εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης, που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προηγούμενων μηνών.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι οργανώσεις που έχουν ενεργοποιηθεί κατά των χαρατσιών, όπως οι επιτροπές αγώνα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αλλά και οι «Πολίτες κατά του Χρέους».

Οι “Πολίτες κατά του Χρέους” απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, απαιτώντας από τον Β. Βενιζέλο και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σεβαστούν το Σύνταγμα και της εντολές των ελληνικών δικαστηρίων και να μην προχωρούν στην αντισυνταγματική διακοπή της ηλεκτροδότησης για το χαράτσι.

Μετά τη διαμαρτυρία, οι Πολίτες κατά του Χρέους πήγαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προκειμένου να ζητήσουν την παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Θ. Καρούντζου.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s