ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΔΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα συνεχή και επώδυνα μέτρα των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν συρρικνώσει την οικονομική δραστηριότητα και τον τζίρο μας, έχουν συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση. Τα έξοδα τρέχουν, η φορολόγηση αυξάνεται, οι έκτακτες εισφορές συνεχίζονται, τα χαράτσια γίνονται μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Κατά την διάρκεια του χειμώνα πολλές από τις επιχειρήσεις στην Άνδρο έμειναν κλειστές, πολλοί από μας δεν είχαν μεροκάματο. Ένας μεγάλος αριθμός μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, άνεργων, και συνταξιούχων δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις άμεσες υποχρεώσεις του. Ανάμεσα σε άλλα, ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι η τακτοποίηση των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται από την σκληρή στάση της ΔΕΗ προς τους οφειλέτες.  Αποτέλεσμα της ανένδοτης αυτής στάσης της ΔΕΗ  είναι να προχωράει  σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων και σπιτιών. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημαίνει άμεσο λουκέτο στην επιχείρηση, σημαίνει θηλιά στο λαιμό του μικροεπαγγελματία και του οικογενειάρχη. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται νέο κύμα διακοπών ηλεκτροδότησης. Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες προχωράμε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ στην Άνδρο. Ζητάμε:

διακανονισμό της πληρωμής του ρεύματος σε δόσεις, που να μπορούν οι επαγγελματίες,  οι εργαζόμενοι, και οι συνταξιούχοι να πληρώσουν

διακανονισμό των λογαριασμών και άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που ήδη έχει κοπεί το ρεύμα

όχι στο χαράτσι που αυξάνει το λογαριασμό του ρεύματος και δημιουργεί προβλήματα στη συναλλαγή μας με τη ΔΕΗ, ακόμη και με απειλές διακοπής της ηλεκτροδότησης.  

 Άνδρος 19/3/2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΔΡΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝΔΡΟΥ

 1. Ο/Η Κίμων λέει:

  Η ΔΕΗ οφείλει να συμμορφωθεί στην απόφαση του ΣτΕ της 2/2/2012, όπου απεφάνθη ότι η διακοπή ρεύματος αποτελεί αντισυνταγματική πράξη.
  Ηδη στο υπουργείο οικονομικών δρομολογούν τον νέο φόρο που θα αντικαταστήσει το χαράτσι ο οποίος δεν θα έχει σχέση με τον λογαριασμό της ΔΕΗ.
  Κανένας πολίτης μην αφήσει τέτοιο γεγονός να συμβεί, χωρίς την άμεση καταγγελία και μήνυση προς τη ΔΕΗ.
  Πέραν τούτου, κάθε παράνομη πράξη της ΔΕΗ, απαντάται με άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, από οποιονδήποτε γνωρίζει στοιχειώδη ηλεκτρολογία, χωρίς καμιά συνέπεια.
  Η τρομοκρατία να γίνει ένας θεσμός που να αφορά μόνο τους εγκληματίες της χώρας και όχι τους πολίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s