ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης, όπου κι’ αν εμφανίζονται οι υπουργοί της δωσίλογης κυβέρνησης για να υπερασπισθούν την ενδοτική πολιτική τους, υπάρχουν Έλληνες που τους ξεσκεπάζουν. Στην Ολλανδία Έλληνες μετανάστες και φοιτητές προς Γιαννίτση: «Δεν μπορείτε να παρουσιάζετε ψέματα και λανθασμένα στοιχεία»

Δείτε Βίντεο

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης πήγε στη Χάγη και στο Ινστιτούτο Clingendael, την περασμένη Πέμπτη, όπου κλήθηκε να μιλήσει για την «ανάπτυξη μετά τη μεταρρύθμιση». Να μιλήσει δηλαδή για την καταστροφή της Ελλάδας.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας Έλληνες μετανάστες και φοιτητές που ζουν στην Ολλανδία παρενέβησαν λέγοντας πως ο υπουργός αναφέρει ψευδή και ανακριβή στοιχεία.

«Δεν μπορεί να λέει ψέματα στον κόσμο και να παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία και αριθμούς την στιγμή που κάποιοι στην Ελλάδα μπορεί να πάνε στη φυλακή για το έλλειμμα του 2009», τόνισαν.

«Η φύση των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων για τη λεγόμενη ανάπτυξη δεν είναι τίποτε περισσότερο από τις ίδιες νεοφιλελεύθερες συνταγές που έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο».

Σε κάποιο σημείο ο υπουργός ανταποκρίθηκε στα λεγόμενα των φοιτητών και παραδέχτηκε ότι όλες οι μέχρι τώρα οι πολιτικές έχουν αποτύχει θεαματικά.

Ανέφερε πως το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο και υπέρ των πλουσίων ενώ συμφώνησε ότι το κοινωνικό κόστος είναι δυσβάσταχτο.

Και παρόλο που ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης που είχε εφαρμόσει τα μέτρα αυτά, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Στο αδιέξοδο που έχουν φτάσει απορρίπτουν και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η εκδήλωση έκλεισε με το σχόλιο του διευθυντή των Ευρωπαϊκών σπουδών, Α. Schout, ο οποίος σημείωσε ότι οι άνθρωποι όλων των χωρών της ΕΕ θα αισθανθούν σύντομα τον πόνο των ίδιων των πολιτικών λιτότητας…

 

Πηγή: news247.gr

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s