ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Τρελές αυξήσεις στο ρεύμα. Οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι καλά. Η συγκυβέρνηση έχει παραφρονήσει. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση της κλίκας των τραπεζιτών – τοκογλύφων. Για το λαό έχουν μειώσεις μισθών, συντάξεων, φόρους, ανεργία και συνεχείς αυξήσεις. Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ κλιμακωτά φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 30%.

Οι αρχικές δηλώσεις ανέφεραν ότι η αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα φτάνει στο 12,2%. Δεν έλεγαν όμως όλη την αλήθεια γιατί κανείς δεν εξήγησε πως οι αυξήσεις μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερες καθώς η χρέωση είναι κλιμακωτή.

Πίσω από αυτές τις τεράστιες αυξήσεις βρίσκονται οι γιγάντιες κλιμακωτές χρεώσεις που επέβαλε φέτος η ΔΕΗ στις περίφημες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), σε συνδυασμό και με τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν και στη χρέωση της κιλοβατώρας.

Τα ποσοστά αυξήσεων ΥΚΩ από τον Ιανουάριο στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας βγάζουν μάτι.

Κιλοβατώρες Ποσοστό Αύξησης
0 – 800 3.395 %
801 – 1.600 32%
1.601 – 2.000 38%
2.001 – 3.000 26%
3.001 και άνω 24%

 

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:

Οικογένεια με κατανάλωση 1600 KWh πλήρωνε για την κατανάλωση του ρεύματος 127,20 ευρώ. Φέτος για την ίδια κατανάλωση θα επιβαρυνθεί με αύξηση 9,4%.

Εφέτος αν η ίδια οικογένεια για να κάνει οικονομία στο πετρέλαιο, το αυξήσανε  τουλάχιστον 40 λεπτά το λίτρο, αποφάσισε να ανάψει ηλεκτρικά σώματα ή κλιματιστικό για να ζεσταθεί και «έκαψε» 400 κιλοβατώρες παραπάνω και έφτασε τις 2000 KWh, θα επιβαρυνθεί με αύξηση 10,8 %.

Αν όμως ξεπεράσει τα 2000 KWh έστω και κατά μία κιλοβατώρα, «έκαψε τη γούνα της».

Πηγή: asxetos.gr

Το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, η ζήτηση από το δίκτυο διανομής, δηλαδή από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, αυξήθηκε κατά 7,9%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην ανάγκη για θέρμανση με τη χρήση του ηλεκτρικού αντί του πετρελαίου.

Όταν μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, όταν στο μαγαζί δεν πατάει πελάτης όλη μέρα, η υπέρογκη αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ είναι καθαρός εκβιασμός.

Όταν μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ και το τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s