ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

Όλοι συμμετέχουμε στην διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Άνδρου στις 29/3/2012 και σε κάθε μελλοντική προσπάθεια αντίδρασης, γιατί σε λίγο το πρόβλημα θα χτυπήσει την  πόρτα όλων μας.

Αντίσταση και αντίδραση κατά της αδικίας.

Η ΔΕΗ από ΔΕΚΟ είναι πλέον μία ιδιωτική εταιρεία που χωρισμένη σε τμήματα (παραγωγή-δίκτυο διανομής-κ.ά.) θα ξεπουληθεί πολύ σύντομα σε ξένους και εγχώριους «επενδυτές» ελέω μνημονίου.

Ο «κοινωφελής» χαρακτήρας αυτής της επιχείρησης σύμφωνα με ότι συμβαίνει σήμερα στην πρώην ελληνική επικράτεια, αποτελεί πλέον ένα πικρό αστείο.

Η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς της έχει γίνει ένας καθαρά φοροεισπρακτικός μηχανισμός της κεντρικής αλλά και της περιφερειακής εξουσίας.

Από ανταποδοτικότητα δεν συζητάμε, σκεφτείτε τι μας παρέχει σήμερα το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Όσον αφορά την σχέση πολίτη – ΔΕΗ, την οριοθετούν τα συναισθήματά μας όταν παραλαμβάνουμε έναν λογαριασμό της!!

Στην Άνδρο όμως αλλά και σ’ ολόκληρη την ύπαιθρο, υπάρχει μία ιδιαιτερότητα την οποία μου επισήμανε ο φίλος μου  Βαγγέλης Σ. από τις Στραπουριές. Συγκεκριμένα οι κολώνες της ΔΕΗ (το δίκτυο) είναι εγκατεστημένες κυρίως μέσα στα χωράφια μας, και τα οικόπεδά μας (ιδιαίτερα στα χωριά μας).

Αυτό λοιπόν είναι ένα κρίσιμο σημείο αντίδρασης, γιατί  η ΔΕΗ από την μία απειλεί ότι θα διακόψει την ηλεκτροδότηση σε συμπολίτες μας αλλά από την άλλη ούτε λόγος για καταβολή αποζημίωσης, που κάνει χρήση της γης μας για να διατηρεί και να επεκτείνει το δίκτυό της.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να κάνουμε αιτήσεις μεταφοράς των στήλων από τη γη μας ή καταβολής σχετικού  μισθώματος (ή άλλης αποζημίωσης) και θα δουν  τι σημαίνει κοινωνική οργή μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της «ελεύθερης» οικονομίας.

Στις προσπάθειές μας, ας συνδράμουν και οι νομικοί της Άνδρου, ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε την σημασία του ηλεκτρικού ρεύματος ως κοινωνικού αγαθού.

Κ. ΒΟΒΟΛΙΝΗΣ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s