Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ

Από τον επόμενο μήνα και κάθε μήνα μέχρι… το τέλος χρόνου, θα παραλαμβάνουμε ένα ή δύο ειδοποιητήρια για να πληρώσουμε τη δόση κάποιου φόρου. Το μεγαλύτερο σοκ για τους φορολογούμενους, θα έρθει με το εκκαθαριστικό της εφορίας για τα εισοδήματα του 2011. Ο φόρος θα είναι πολύ βαρύς κυρίως λόγω της αύξησης των τεκμηρίων, της μείωσης του αφορολογήτου, της κατάργησης ή της μείωσης των φορολογικών απαλλαγών, της είσπραξης της εισφοράς αλληλεγγύης μέσω των εκκαθαριστικών, της είσπραξης του τέλους επιτηδεύματος μέσω των εκκαθαριστικών. Έχουμε τώρα μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τα αρπακτικά που συγκυβερνούν.

Ο κατάλογος με τις επιβαρύνσεις, είναι ήδη μεγάλος χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη τα νέα μέτρα που το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης θέλει να πάρει αν μείνει στην εξουσία αμέσως μετά τις εκλογές. Οι αντίδρασή μας στο νέο κύμα επιβαρύνσεων που έρχεται πρέπει να είναι σφοδρή. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν μπορούν να ξεμπερδέψουν με τους φόρους του 2011. Χιλιάδες δεν έχουν πληρώσει ακόμη το ειδικό τέλος ακινήτων της περυσινής χρονιάς με αποτέλεσμα να κλυδωνίζονται πλέον και τα οικονομικά δεδομένα της ίδιας της ΔΕΗ (πολύ απλά διότι εκτός από τον φόρο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το τίμημα του ρεύματος).

Δείτε το ημερολόγιο των φόρων από τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Η μόνη ελπίδα, είναι να ξεκουμπιστούν κακήν κακώς, δεδομένου ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αρχίσουν και πάλι να συζητάνε για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας.

1. Απρίλιος 2012: Εντός του μήνα αναμένεται να ταχυδρομηθούν οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνουν και το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ. Δηλαδή το χαράτσι ακινήτων για το 2012. Θα υπάρξουν και πολίτες οι οποίες θα κληθούν να πληρώσουν την 1η από τις πέντε δόσεις τον Μάιο και όχι τον Απρίλιο. Στο τέλος του μήνα, θα πρέπει όσοι χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να αποφασίσουν για το αν θα υπαχθούν ή όχι στη ρύθμιση.

2. Μάιος 2012: Εντός του Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ταχυδρόμηση των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή του ΕΤΑΚ έτους 2009. Το πρώτο «πακέτο», με περίπου 200.000 φακέλους, έχει ήδη αποσταλεί και όσοι τον παραλάβουν θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος Μαΐου. Δόσεις δεν προβλέπονται.

3. Ιούνιος 2012: Για όσους πληρώσουν τον Απρίλιο την 1η δόση του τέλους ακινήτων, τον Ιούνιο θα έρθει η 2η δόση.

4. Ιούλιος 2012: Θα είναι ο πιο θερμός μήνας όχι από πλευράς θερμοκρασίας αλλά και από πλευράς φόρων. Εντός του Ιουλίου, θα ταχυδρομηθούν εκατοντάδες χιλιάδες εκκαθαριστικά για τον φόρο εισοδήματος του 2012. Και θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες καθώς περίπου τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες θα υποχρεωθούν φέτος να κάνουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση, κάτι που σημαίνει ότι η εκκαθάριση θα γίνει σχεδόν αυτόματα. Όσοι παραλάβουν εκκαθαριστικό τον Ιούλιο θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τον φόρο σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Ο φόρος θα είναι πολύ βαρύς λόγω:

  • της αύξησης των τεκμηρίων
  • της μείωσης του αφορολόγητου
  • της κατάργησης ή της μείωσης των φορολογικών απαλλαγών
  • της είσπραξης της εισφοράς αλληλεγγύης μέσω των εκκαθαριστικών
  • της είσπραξης του τέλους επιτηδεύματος μέσω των εκκαθαριστικών.

5. Αύγουστος 2012: Ζητείται η τρίτη δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ

6. Σεπτέμβριος 2012: Θα έρθει η 2η από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος έτους 2011. Στο τέλος Σεπτεμβρίου εκπνέει (πάλι) η προθεσμία και για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, όποιος υπαχθεί θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον την προκαταβολή και την αμοιβή του μηχανικού και να εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό σε έως και 40 δόσεις.

7. Οκτώβριος 2012: Ζητείται  η 4η δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Το σοβαρότερο είναι ότι όσοι θα βρεθούν χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, θα πρέπει να το αγοράσουν στην εξωφρενική τιμή του 1,4 (ίσως και ακριβότερα) ευρώ ανά λίτρο.

8. Νοέμβριος 2012: Θα έρθει η 3η από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πληρωμής του φόρου εισοδήματος έτους 2011.

9. Δεκέμβριος 2012: Ζητείται η 5η δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ. Επίσης, θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί νέα αύξηση, χωρίς να προεξοφλούμε ότι θα μείνουμε στα φετινά – αυξημένα κατά 10% – επίπεδα.

Για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας η πληρωμή του ΦΑΠ έτους 2010, της έκτακτης εισφοράς στην ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ αλλά και του ΦΑΠ του 2011.

Πηγή: fpress

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s