1967 ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ – 2012 ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73!

Απρίλης 1967. Μια μαύρη μέρα ξημερώνει για την πατρίδα μας. Στρατιωτοφασιστική δικτατορία σκλαβώνει τη χώρα μας στις 21 Απρίλη του ‘67. Άφρονες συνταγματάρχες, με τη στήριξη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ,  βγαίνουν με τα τανκς στους δρόμους της χώρας μας, βάζοντας στο «γύψο» τη δημοκρατία. Το φως του ήλιου της ελευθερίας χάνεται και μαύρα βαριά φασιστικά σύννεφα σκεπάζουν την πατρίδα μας. Εγκαθιστούν ένα ανελεύθερο καθεστώς, επιβάλουν λογοκρισία στην έκφραση και φιμώνουν κάθε αντίθετη φωνή, καταργούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, φέρνουν και άλλα βάσανα στο πολύπαθο Ελληνικό λαό. Το 1974 χάνεται ακόμα και Ελληνική γη. Μέχρι και σήμερα η μισή Κύπρος βρίσκεται κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή.

Απρίλης 2012. 45 χρόνια μετά, διορισμένοι πρωθυπουργοί, δοσίλογοι και προσκυνημένοι υπουργοί παραχωρούν εθνική κυριαρχία. Τοποθετούν γερμανούς τοποτηρητές στα Ελληνικά υπουργεία να ελέγχουν την λειτουργία του κράτους. Πειθήνιοι  και εθελόδουλοι κατασκευάζουν νομοσχέδια κατ’ εντολή της Τρόικας, βάζουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα στην εργασία, καταλύοντας την εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις, προάγουν την εργοδοτική τρομοκρατία, υποσκάπτουν το δικαίωμα στην υγεία και στο φάρμακο, ποινικοποιούν τις διαδηλώσεις και τις εργατικές διαμαρτυρίες. Υπακούουν στους οικονομικούς δολοφόνους του λαού μας βγάζοντας στο σφυρί χωρίς καμία διαφάνεια την κρατική περιουσία.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα ο λαός περιθωριοποιείται και εξαθλιώνεται. Η τρομοκρατία παίρνει άλλες μορφές. Σήμερα δεν έχουν ανοίξει τα ξερονήσια, όμως η κρατική τρομοκρατία έρχεται με την αναγκαστική ανεργία, με τα συσσίτια,  με την απειλή τις διακοπής του ρεύματος, το άνοιγμα των λογαριασμών και της αρπαγής των λιγοστών οικονομιών για ώρα ανάγκης, την προσωποκράτηση ….

«Κάτω η χούντα»

Πανπάν

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s