ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Σήμερα, 21-6-2012, εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας τραμπούκοι απεργοσπάστες, συνοδευόμενοι από διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο, αφού προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα. Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι. Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι στη χαλυβουργία αγωνίζονται συμπληρώνοντας σήμερα 235 ημέρες απεργίας.

ΔEITE BINTEO

Ο εργοδότης Μάνεσης, σε μια επίδειξη αδιαλλαξίας, προχώρησε σήμερα σε μία νέα απόλυση εργαζόμενου, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα. Έτσι ο αριθμός των απολυμένων φθάνει τώρα τους 120 εργαζόμενους. Παράλληλα επιστράτευσε εκ νέου τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και με τη παρουσία διευθυντικών στελεχών επιτέθηκε με τραμπουκικές ενέργειες και βιαιότητες σε βάρος των απεργών.

Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο, αφού προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα. Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσουν τρεις από τους απεργούς, που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Οι τραυματίες δεν είναι σοβαρά, οι δύο μάλιστα βγήκαν το μεσημέρι από το νοσοκομείο.

Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι. Η πύλη είναι ανοιχτή. Οι  αλληλέγγυοι είναι από σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς των γύρω περιοχών. 

Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρει ότι δεν μας λυγίσανε εδώ και οκτώ μήνες, αν και έχουν μαζί τους το κράτος, την αστυνομία, τους βιομήχανους, τα ΜΜΕ και δεν πρόκειται να μας λυγίσουν ούτε και τώρα, είναι μαζί μας όλη η εργατική τάξη, δεν θα μας λυγίσει μια πληρωμένη ομάδα του Μάνεση. Δίνουμε ένα περήφανο αγώνα εδώ και 235 ημέρες για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά, και για την αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων κάλεσε την εργατική τάξη, το λαό, να συμπαραταχτεί στη πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας και να εντείνουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση όλων των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα η εταιρία, αλλά και της απόφασης για μείωση του 8ώρου σε 5ωρο, με παράλληλη συρρίκνωση των εργατικών αποδοχών κατά 40%.   

Δείτε εδώ το Ντοκυμαντέρ της απεργίας των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου

 
Πανπαν

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s