ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Άκουσον – άκουσον αύξηση μέχρι και 3.600 %! Χαράτσι και στο τηλεφωνικό ραντεβού για τα ιατρεία. Το χαράτσι έχει γίνει συστατικό στοιχείο της αφαίμαξης του λαού και από τη νέα συγκυβέρνηση και ευκαιρία πλουτισμού επιτήδειων συνεργατών. Αντί να απαλλάξουν το λαό από τις διάφορές χρεώσεις, επιβάλουν και νέες που εξαφανίζουν και το τελευταίο ευρώ από το πορτοφόλι. Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι  για τηλεφωνικό ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα παίρνουν από το σταθερό τηλέφωνο σε νέους αριθμούς και θα χρεώνονται με τη νέα αστρονομική αύξηση που ξεκινάει από 3.300%! Δηλαδή 33 φορές ακριβότερα απ’ ό,τι μέχρι σήμερα! Αναλογιστείτε πόση επιβάρυνση προκαλεί η απόφασή αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Εδώ και μερικές μέρες προβάλλονται στα κανάλια τηλεοπτικά σποτ του ΕΟΠΥΥ με τους νέους αριθμός  για το κλείσιμο τηλεφωνικών ραντεβού με γιατρούς του οργανισμού. Δείτε εδώ τα σποτ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους και τους αυξάνει τη συμμετοχή, τώρα επιβάλλει να πληρώσουν ακόμη και για το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού.

 

Χαράτσι και στο τηλεφωνικό ραντεβού

Δεν έφτανε που οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού – καθώς έκλεισαν τα εργαστήρια του ΙΚΑ και υπάρχουν πρωτοφανείς ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές – τώρα γίνεται απαγορευτικό ακόμα και το ίδιο το τηλεφώνημα για το κλείσιμο του ραντεβού: Από τη Δευτέρα η κλήση στο γνωστό μέχρι τώρα «184» θα χρεώνεται μέχρι και 36 (!) φορές ακριβότερα απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

Από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι αντί για το 184 θα καλούν στους νέους αριθμούς 14784 και 14900 για τα τηλεφωνικά ραντεβού στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο όμως κάθε κλήση, όπως διαπίστωσε και καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), θα κοστίζει πανάκριβα:

Η κλήση από το σταθερό τηλέφωνο προς το 14784 θα χρεώνεται με 0,99 ευρώ, από 0,03 ευρώ που χρεώνονταν μέχρι τώρα.

Δηλαδή η κλήση θα είναι 33 φορές (!) ακριβότερη από σήμερα ή αλλιώς αύξηση 3.300%.

Η κλήση από το σταθερό τηλέφωνο προς το 14900 θα χρεώνεται με 1,08 ευρώ, αντί 0,03 ευρώ που χρεωνόταν μέχρι τώρα.

Δηλαδή η κλήση θα είναι 36 φορές (!) ακριβότερη από σήμερα ή αλλιώς αύξηση 3.600%.

Όταν η κλήση για ραντεβού γίνει από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά: 1,18 ευρώ ανά λεπτό.

Η μετακύλιση και της τηλεφωνικής κλήσης στις τσέπες του ασφαλισμένου είναι στοιχείο της εντεινόμενης εμπορευματοποίησης και των περικοπών στην Υγεία, στα οποία μοχλός αποτελεί και η δημιουργία και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ με την οποία ζητά να μην υλοποιήσει αυτή την απόφαση, επισημαίνοντας: «Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφασή σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού».

Ωστόσο, όμως η ηγεσία του ΙΣΑ δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία, που έχει ως κατάληξη και τα χαράτσια στα τηλεφωνήματα.

Πηγή: rizospastis.gr

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s