ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Σε επίδειξη ισχύος  έστειλαν και άλλα κλιμάκια και ΜΑΤ.Ξανά στο νησί της Ύδρας άνδρες των ΜΑΤ και του ΣΔΟΕ. Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για φορολογικές παραβάσεις μετά την αντίδραση των κατοίκων του νησιού για να καμθεί κάθε προσπάθεια αντίδρασης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του νησιού κλείνουν τις επιχειρήσεις τους πιο νωρίς, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία τους για την ύπαρξη των ΜΑΤ.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο σε ταβέρνες στην Ύδρα. Σε έλεγχο του κλιμακίου σε μια ταβέρνα διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις και ζήτησε τη σύλληψη του υπευθύνου της επιχείρησης, γιατί όπως ισχυρίστηκε δεν είχε κόψει αποδείξεις σε κάποια τραπέζια. Η κατά το νόμο υπεύθυνη ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα που συνελήφθηκε και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.  Εξαιτίας της έντασης και της ψυχολογικής πίεσης, η ηλικιωμένη γυναίκα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας με κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Μέσα σε λίγη ώρα το γεγονός μαθεύτηκε στο νησί και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα αντιδρώντας στη σύλληψη και στο γεγονός πως η παραμονή στο κρατητήριο θα διαρκούσε όλο το Σαββατοκύριακο, αφού η σύλληψη έγινε ημέρα Παρασκευή. Την ίδια στιγμή συνελήφθη και ο γιός της ιδιοκτήτριας και τότε ξεκίνησε η εξέγερση. Εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν στο πλοίο, στους αστυνομικούς και στο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ και τους κυνήγησαν μέχρι το αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής κλείδωσε το τμήμα και κατέβασε τα όπλα. Η πολιορκία ξεκίνησε και διατηρήθηκε όλη την νύχτα. 

Το πρωί του Σαββάτου, και ενώ κανένα πλοίο δεν δεχόταν να μεταφέρει τοις άνδρες των ΜΑΤ, το Λιμενικό διέθεσε σκάφος στην αστυνομία και μεταφέρθηκε η διμοιρία στην Ύδρα!

Από το paganeli διαβάζουμε:

Περί ΣΔΟΕ και Ύδρας…θα πέσει ξύλο !!!

Ακούστε εδώ πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Θα πέσει ξύλο. Και θα σας ρίξουν πολύ ξύλο, γιατί προκαλείτε τη νοημοσύνη του λαού, εκτός απ το ότι κλέβετε, απολύετε και καταστρέφετε.

Στα καθεστωτικά μέσα γι αυτό που έγινε στην Ύδρα φταίει η ιδιοκτήτρια εστιατορίου, ο γιος της, οι κάτοικοι. Τι έγινε. Οι φωστήρες του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε κατάστημα της παραλίας του νησιού. Αντί να κάνουν έλεγχο στον κάθε… πολιτικό, εφοπλιστή, κανάλι, πλοιοκτήτη, βιομήχανο, κλπ προτίμησαν ένα μαγαζί στην παραλία. Να υποθέσω, συνδύασαν το τερπνό μετά του ωφελίμου; Ζέστη έκανε, δεν είναι κακό. Ούτε είναι κακό να κάνεις έλεγχους. Κακό είναι, να «διυλίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλο».

Συνέλαβαν την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, επειδή δεν έκοβε αποδείξεις. Ο Άκης έκοβε αποδείξεις στα υποβρύχια; Ο Μαντέλης; Ο Τσουκάτος για εκείνα τα 1.000.000,00 € έκοψε καμιά απόδειξη; Οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, που είναι στο καρνέ της Siemens, προφανώς προσκόμισαν αποδείξεις, έτσι δεν είναι;

Οι “φτωχούληδες” παρουσιαστές των καναλιών, τα “πάμφτωχα” αφεντικά τους, οι “φτωχοί” ιδιοκτήτες off shore, οι “καημένοι” οι εφοπλιστές, οι “θεόφτωχοι” βιομήχανοι, που παίρνουν τις επιδοτήσεις εδώ για να ανοίξουν εργοστάσια σε χώρες με φθηνότερα εργατικά χέρια, οι “πένητες” πολιτικοί ασφαλώς, που μας σώζουν κάθε τόσο με μνημόνια, οι “μεροκαματιάρηδες” τραπεζίτες, όλοι αυτοί, είναι “ανεύθυνοι” για την οικονομική κατάσταση και τη φοροδιαφυγή.

Ο κάθε ιδιοκτήτης μαγαζιού όμως; Ο κάθε υπάλληλος; Η γριά κι ο γέρος με τη σύνταξη; Ξέρεις τι κομπόδεμα έχουν; Ένα χρυσό δόντι στη μασέλα; Τεκμήριο! Κατοχή πολύτιμου ορυκτού, απόκρυψη εισοδήματος, αν ταξιδέψουν έξω, εξαγωγή χρυσού… Η μασέλα η ίδια; Τεκμήριο των τεκμηρίων! Για να έχεις μασέλα, τρως. Που το βρίσκεις ρε συνταξιούχε το φαΐ, αφού η σύνταξη δε φτάνει ούτε για αντίδωρο;  Ομολόγησε.

Μιλάω γενικά. Όταν κύριοι του ΣΔΟΕ, οι φόροι υπερβαίνουν ακόμα και το τζίρο της επιχείρησης, ο κάθε ιδιοκτήτης θα βρεθεί με το δίλημμα: Να κρύψω κάτι ή να το κλείσω;

Δεν έχω αμφιβολία πως πολλοί προτιμούν το κλείσιμο. Κι ότι υπάρχουν μερικοί που τους φτάνουν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν. Είναι όμως προκλητικό από όλους, ο τρόπος που σας χρησιμοποιούν, κύριοι του ΣΔΟΕ, άθελά σας ασφαλώς.

Τα κανάλια για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα των πολιτικών και το κλέψιμο των πλουτοκρατών αφεντικών τους, παρουσιάζουν όλους τους μικρούς και μεσαίους λίγο πολύ ως κλέφτες! «Κι εσείς δεν κόβετε αποδείξεις». Ναι ρε, δεν κόβουν. Και ξέρεις γιατί; Γιατί οι φόροι αυξάνονται, κόψουν δεν κόψουν. Γιατί αναγκάζετε όλους να πληρώνουν παρανοϊκά χαράτσια όπως αυτό της ΔΕΗ. Γιατί τα φάγατε εσείς και θέλετε να πληρώσουμε εμείς. Γιατί τα λεφτά πάνε στους δανειστές και στην τσέπη των κηφήνων. Γιατί είτε κόψουν είτε όχι, πάλι οριζόντιες περικοπές θα κάνετε,  κι ούτε σταματάτε να ζητάτε.

«Γιατί ρε να κόψουμε αποδείξεις και να πληρώσουμε φόρους; Που πάνε τα λεφτά μας από τους μισθούς και τις συντάξεις; Που είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια, η Ασφάλισή μας;»

Αυτή η σκέψη διακατέχει πολλούς. Σας έπιασε ρίγος πολιτικοί; Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται επαναστάτες. Γίνονται, εξ αιτίας της αλαζονικής βλακείας και προσβολής κάθε λογικής.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί, κύριοι του ΣΔΟΕ. Ξαναγυρίζω στο περιστατικό. Πήγατε τη γυναίκα στο τμήμα κι από την ένταση λιποθύμησε. Και συλλάβατε αντί γι αυτή, το γιο της! Αλήθεια γιατί; Ήταν συνιδιοκτήτης; Γιατί, αν τον συλλάβατε μόνο και μόνο επειδή ήταν μέλος της οικογένειας, κάνατε μεγαλύτερο αδίκημα από κάθε φοροδιαφυγή.

Από την εποχή της Magna Carta του Μεσαίωνα απαγορεύεται η παράνομη σύλληψη και φυλάκιση. Πρέπει να συλλάβεις αυτόν που έκανε το αδίκημα κανένα άλλο. Εκτός αν με “εντολή Σαμαρά”, γυρίσουμε στο κυνήγι μαγισσών.

Μη σας εκπλήσσει λοιπόν η αντίδραση του κόσμου, που πολιόρκησε το αστυνομικό τμήμα και που τελικά παρενέβησαν τα ΜΑΤ. Ξέρετε γιατί σας πολιόρκησαν 12 ώρες και νευρίασαν και με το πλήρωμα του πλοίου που πήγε να σας πάρει; Γιατί είδαν με πόση σπουδή πιάσατε ένα απλό πολίτη, ενώ κάτι λαμόγια κάνουν παρέλαση στις τηλεοράσεις.

 Ότι και να πούνε στα κανάλια, ο κόσμος αλλάζει νοοτροπία. Όλο και περισσότεροι βλέπουν την αδικία, την εκμετάλλευση και αντιδρούν. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό, ούτε φυσικά το τελευταίο. Αυτοί που αντέδρασαν ήταν απλοί πολίτες και έγινε αυθόρμητα.

 Όπως έγινε στο πανηγύρι σε ορεινό χωριό της Πελοποννήσου, πριν κάμποσες μέρες. Πήγανε και εκεί για έλεγχο, σε ένα μέρος, που δεν το χει ούτε το Google earth! Που το βρήκαν; Και τους πήραν στο κυνήγι, γιατί πήγαν να χαλάσουν το πανηγύρι. Να βλέπεις τους άνδρες του ΣΔΟΕ, να κατηφορίζουν την πλαγιά κι από πίσω να τους κυνηγάνε οι χωριανοί. Αυτό κι ήταν γιορτή. Ο παπάς τους γλύτωσε.

Δεν σας τα λέω για κακό. Απλά σας ενημερώνω, τι λέγεται στην αγορά. Υπάρχει θυμός κι απελπισία. Μην παίζετε με αυτά τα συναισθήματα.

Πηγή: paganeli

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s