ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ

Καταργείται το Ειρηνοδικείο Άνδρου αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης το περιέλαβε στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια» που κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σαρωτικές συγχωνεύσεις επέρχονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας κατ’ εντολή της Τρόικας που τώρα ανέρχονται στα 301 και αναμένεται να καταργηθεί σχεδόν το 50%. Μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση στους Ανδριώτες.

Το Ειρηνοδικείο Άνδρου καταργείται και συγχωνεύεται με το  Ειρηνοδικείο Τήνου που συνεχίζει να υφίσταται. Κριτήριο για τη συγχώνευση των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της  χώρας αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

Η συγχώνευση αυτή θα επιφέρει τεράστια επιβάρυνση, όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων της Άνδρου, αλλά και αυτών που έχουν περιουσία ή επαγγελματικά ενδιαφέροντα στο νησί.

Ο δικηγόρος Γιάννης Ξανθός από τη σελίδα του στο  Facebook καλεί τους κατοίκους της Άνδρου σε κινητοποίηση για να μην περάσει το καταστρεπτικό για την Άνδρο Προεδρικό Διάταγμα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Γιατί ; Γιατί έτσι αποφάσισαν αβασάνιστα, άδικα και άκριτα κάποιοι από τα γραφεία τους στα πλαίσια δήθεν των επιταγών της Τρόικας και της εφαρμογής του μνημονίου. Έτσι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τα γνωστά συγκοινωνιακά και ακτοπλοϊκά του προβλήματα για σύνδεση με τα άλλα νησιά (Τήνο, Σύρο) θα στερηθεί ενός παλαιώτατου θεσμού του Ειρηνοδίκη, από τους τρείς που διέθετε παλαιώτερα (Άνδρου, Κορθίου, Γαυρίου).

Τι σημαίνει αυτό;  Ότι για μία απλή έστω υπόθεση, με μάρτυρες και διαδίκους, θα χρειασθούν μετακινήσεις και έξοδα μετάβασης και διανυκτέρευσης στην Τήνο επί τριήμερο (Μετάβαση την παραμονή, διανυκτέρευση, εκδίκαση και επιστροφή την άλλη μέρα γιατί δεν θα προλαβαίνομε το πλοίο). Ο τόπος θα στερηθεί την αμεσότητα της επέμβασης του τοπικού Ειρηνοδίκη σε περιπτώσεις που απαιτούνται προσωρινά μέτρα και προσωρινή αναστολή. Για υποθέσεις πταισμάτων και πλημμελημάτων οι επιχειρηματίες και οι κατηγορούμενοι με τους μάρτυρές τους θα επωμίζονται επίσης τα παραπάνω έξοδα. Η απονομή δικαιοσύνης στην  Άνδρο θα γίνει ακριβώτερη και μη αποτελεσματική.

Με την ιδιότητά μου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, φυσικά και νομικά πρόσωπα (Συλλόγους κλπ) ΝΑ ΕΝΩΣΟΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ (ψηφίσματα, δημιουργία συντονιστικής επιτροπής κλπ) ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ (υπουργεία, βουλευτές, δήμος κλπ) για να μην περάσει το καταστρεπτικό για την  Άνδρο Προεδρικό Διάταγμα.

Τηλ. επικοινωνίας 697 2620155.»

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s