Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΟΥ Δ’ ΡΑΙΧ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένα νέο παραμύθι πλασάρεται τις τελευταίες ώρες πριν την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, «η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στην Αθήνα με τα 31,5 δισ. ευρώ στην τσάντα της». Η γερμανίδα καγκελάριος έρχεται να παίξει μια παράσταση πολιτικού θεάτρου, υποκρινόμενη ότι συμπάσχει με τους Έλληνες που υφίστανται τα πάνδεινα εξαιτίας της πολιτικής της, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εξοντωτική λιτότητα, θα πει ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Πρέπει να είναι απίστευτα αφελής κάποιος για να περιμένει ότι μπορεί να τον σώσει ο… δήμιος του! Η Μέρκελ με την πολιτική της νέας φονικής λιτότητας για την Ελλάδα των ανέργων, των νεόπτωχων, των αστέγων, των εξαθλιωμένων, έχει σκοπό να εξοντώσει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα μας. Η Μέρκελ και η πολιτική της είναι ανεπιθύμητη στη χώρα μας και σαν τέτοια την υποδεχόμαστε.  

Όχι, η Μέρκελ δεν φέρνει αύριο ούτε ένα ευρώ

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ένας νέος προπαγανδιστικός μύθος τέθηκε αστραπιαία σε κυκλοφορία στη χώρα μας την Παρασκευή, όταν αναγγέλθηκε η αυριανή επίσκεψη στην Αθήνα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ: η ηγέτης της Γερμανίας φέρνει μαζί της τη δόση του δανείου των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ! Η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη έθεσε σε κυκλοφορία αυτό το παραμύθι για ευνόητους λόγους – για να περιορίσει όσο μπορεί περισσότερο τις αυριανές αντιγερμανικές διαδηλώσεις. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Το εντυπωσιακό όμως είναι η ευκολία με την οποία έγινε πιστευτό αυτό το ψέμα από μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», λέει μια γνωστή παροιμία και στη διάρκεια αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αποδεικνύεται επανειλημμένα πόσο σωστά περιγράφει την ψυχολογία των απελπισμένων, αλλά και ανεπαρκώς μαχητικών Ελλήνων, οι οποίοι αναζητούν σωτηρία από κάποιον «από μηχανής θεό».

Τη μια πιστεύουν ξαφνικά ότι η Ελλάδα έγινε… εμιράτο του Κόλπου με τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Την άλλη χάφτουν την εξωφρενική τερατολογία των «ομογενών με τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια». Την τρίτη έχουν βαθύτατη την πεποίθηση ότι δεν ξεσηκωνόμαστε εναντίον των μέτρων επειδή… «μας ψεκάζουν με κάτι»! Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα του νέου σωτήριου παραμυθιού: η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στην Αθήνα με τα 31,5 δισ. ευρώ στην τσάντα της!

Ε, λοιπόν, όχι! Κανένα «πακέτο» δεν φέρνει η Μέρκελ. Όχι 30 δισεκατομμύρια, αλλά ούτε ένα ευρώ δεν φέρνει στην Ελλάδα αύριο η Γερμανίδα καγκελάριος! Από τη στιγμή που η πολιτική εναντίον της χώρας μας εκ μέρους της κυβέρνησης Μέρκελ αποτελεί την κύρια αιτία οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού (όπως και του ιρλανδικού, του πορτογαλικού, του ισπανικού και έπεται συνέχεια), πρέπει να είναι απίστευτα αφελής κάποιος για να περιμένει ότι μπορεί να τον σώσει ο… δήμιος του!

Η καγκελάριος δεν έρχεται στην Ελλάδα για να σώσει τους Έλληνες. Έρχεται για να προωθήσει περαιτέρω τα γερμανικά συμφέροντα. Στο πλαίσιο αυτό βεβαίως και θα στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία υλοποιεί τις απαιτήσεις του Βερολίνου στη χώρα μας. Η Μέρκελ θα προσπαθήσει, επίσης, όσο περνάει από το χέρι της, να μετριάσει τα αντιγερμανικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Ως εκ τούτου, θα παίξει μια παράσταση πολιτικού θεάτρου, υποκρινόμενη ότι συμπάσχει με τους Έλληνες που υφίστανται τα πάνδεινα εξαιτίας της πολιτικής της, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εξοντωτική λιτότητα, θα πει ότι αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

 Σε αυτό το τελευταίο σημείο θα λέει την αλήθεια. Βάσει των όσων γράφουν έγκυρα γερμανικά έντυπα, η καγκελαρία έχει αποφασίσει ήδη ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση λέει δημοσίως ότι περιμένει την έκθεση της τρόικας για να καθορίσει τη στάση της, το Βερολίνο θα δώσει εντολή η έκθεση να είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να επιτρέπει την εκταμίευση της διαβόητης δόσης. Όχι όμως σήμερα ή αύριο, αλλά πιθανότατα τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο – και ίσως ούτε καν στις αρχές του.

Από εκεί και πέρα, η Μέρκελ δεν θέλει να δώσει κι άλλα λεφτά στον Σαμαρά ούτε με τη μορφή του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν η ΕΚΤ και οι χώρες της Ευρωζώνης ούτε καν με τη μορφή της μετακύλισης σε υστερότερο χρόνο των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ. Αυτό το ξέκοψε ακόμη και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι. Η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπαδήμου, Παπανδρέου έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο ώστε να θεωρεί… «μάννα εξ ουρανού» να δώσουν οι Ευρωπαίοι με… 5 (!) μήνες καθυστέρηση τη δόση του δανείου που έπρεπε να είχαν εκταμιεύσει στις 28 Ιουνίου. Κατά τα άλλα, μας σώζει η Μέρκελ….

Πηγή: AlfaVita

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s