ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΆΝΔΡΟ

Πέρασε ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία στην Άνδρο προσπαθούν να λειτουργήσουν με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα στο Κόρθι γίνονται μαθήματα με τρόπο άκρως αντιπαιδαγωγικό. Η έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας είναι πολιτική της συγκυβέρνησης για την ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Θεόφιλος Καΐρης» αναφέρει ότι στη περιοχή μας «κυρίως θίγονται οι ξένες γλώσσες, το ολοήμερο σχολείο, οι νέες τεχνολογίες, η ειδική αγωγή, τομείς ιδιαίτερα σημαντικοί για ένα σύγχρονο σχολείο. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να παρέχεται με ευκαιριακές λύσεις, επικαλύψεις και κατακερματισμένα προγράμματα.»

ΘΕΜΑ: Κενά στις σχολικές μονάδες Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου

Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, τα σχολεία λειτουργούν ακόμα με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, μετά από ενημέρωση που είχε ο Σύλλογος από τα σχολεία των περιοχών εμβέλειάς του, υπάρχουν τα παρακάτω κενά:

ΑΝΔΡΟΣ

Δ.Σ. Γαυρίου:  Μουσική, Η/Υ

Δ.Σ. Μεσσαριάς:  Δάσκαλος/α, Μουσική, Η/Υ

Δ.Σ. Μπατσί : Η/Υ

Δ.Σ. Κορθίου: Αγγλικά, Γυμναστική, Η/Υ  ( στο σχολείο έχουν διατεθεί από άλλα σχολεία εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Αγγλικής και Γυμναστικής, που μοιράζονται με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα έτσι ώστε να γίνονται συνδιδασκαλίες τμημάτων και καθηγητών καθώς και δίωρες διδασκαλίες ξένης γλώσσας στις μικρές τάξεις. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και θεωρούμε ότι είναι άκρως αντιπαιδαγωγικό)

Δ.Σ. Χώρας: Η/Υ, Ειδική Αγωγή ( το σχολείο έχει 17 μαθητές με διάγνωση και χρήζει άμεσης τοποθέτησης εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής.)

Δ.Σ. Οπίσω Μέρους: Παρά το γεγονός ότι το σχολείο είναι μονοθέσιο, με βάση τον αριθμό των μαθητών την φετινή χρονιά (18) προβλέπεται η τοποθέτηση και δεύτερου δασκάλου/ας.

ΚΕΑ

Δ.Σ. Ιουλίδας: Αγγλικά (ολοήμερο), Γυμναστική, Η/Υ

Δ.Σ. Κορησσίας: Γυμναστική, Η/Υ, Αγγλικά (ολοήμερο), Εικαστικά, Ειδικής Αγωγής

Γενικά στο νησί το ολοήμερο σχολείο λειτουργεί χωρίς καμία ειδικότητα. Θεωρούμε ότι έτσι το ολοήμερο χάνει τον χαρακτήρα του και μαραζώνει ως θεσμός.

ΚΥΘΝΟΣ

Δ.Σ. Κύθνου: Αγγλικά, Γυμναστική, Η/Υ, Παράλληλη Στήριξη

ΣΕΡΙΦΟΣ

Δ.Σ. Σερίφου: Δάσκαλος/α ολοήμερου, Γυμναστική, Αγγλικά, Μουσική

Θεωρούμε ότι τα κενά αυτά πρέπει να καλυφθούν άμεσα, διότι με αυτές τις ελλείψεις υποβαθμίζεται το έργο του σχολείου και ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του. Κυρίως θίγονται οι ξένες γλώσσες, το ολοήμερο σχολείο, οι νέες τεχνολογίες, η ειδική αγωγή, τομείς ιδιαίτερα σημαντικοί για ένα σύγχρονο σχολείο. Η εκπαίδευση δεν μπορεί να παρέχεται με ευκαιριακές λύσεις, επικαλύψεις και κατακερματισμένα προγράμματα. Παρακαλούμε την Διεύθυνση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την άμεση στελέχωση των σχολείων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ             Χ.ΤΕΛΙΟΥ

 

Πηγή: Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Θεόφιλος Καΐρης

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΆΝΔΡΟ

 1. Ο/Η BOSS λέει:

  Η ειρωνία είναι (μεταξύ άλλων) ότι δια της βίας εγγράψαμε τα παιδιά μας σε Δημοτικά σχολεία όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας, αλλά κατά την κεφαλή του Υπουργείου «Παιδείας», με αποτέλεσμα να βρεθούν φέτος ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟ, ένα και πλέον μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων! ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ-ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ;

  • Ο/Η Δήμητρα λέει:

   το ερώτημα είναι τι ακριβώς κάνουμε για όλα αυτά, καλό είναι να αναφέρουμε τισ ελλείψεις και ακόμα καλύτερα να μοιρολατρούμε για το τι είχαμε και τι χάσαμε, αλλά το βασικό είναι να αναλάβουμε δράση, από το καναπέ τα προβλήματα δεν λύνονται, στην Άνδρο τα παιδιά είναι 17, στην Αθήνα το ΚΕΑΤ έχει τραγικές ελλείψεις το Σικιαρίδειο το ίδιο και οι ελλείψεις πανελλαδικά είναι τεράστιες. Πρέπει να φτάσουμε να θιχτούμε προσωπικά , για να αγαναχτήσουμε. Κανείς δεν μας οφείλει συγνώμη, εμείς οφείλουμε συγνώμη στα παιδιά μας για την αδρανειά μας και πολύ περισσότερο τουσ οφείλουμε μια εξηγήση για το το κάνουμε για αυτήν την κατάσταση. Στην Άνδρο υπάρχει λαική επιτροπή με διάθεση να αγωνιστεί γιαυτό και για άλλα προβλήματα π.χ υγεία, άνεργοι κ.α. τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί τουσ υπάρχουν καιρόσ για δράση και ανυπακοή λαός φοβισμένος = επίθεση χωρίσ τέλος !

 2. Ο/Η Δήμητρα λέει:

  και επανέρχομαι πάλι γιατι είμαι εργαζόμενη στο χώρο της ειδικής αγωγής και το θέμα αυτό με πονάει την Πέμπτη 18 Οκτώβρη είναι μέρα πανεργατικής απεργίας και στα σχολεία πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαθητές που στέλνονται στα μαθητοδικεία γιατι τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην μόρφωση οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες την προηγούμενη βδομάδα στη διαμαρτυρία τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής. 22- 7 2011 ο τότε υπουργός υγείας ο Λοβέρδος έλαβε μια επιστολή από μια μάνα με δύο αυτιστικά παιδιά που εξέφραζε την αγωνία της για το τι θα γίνουν τα παιδιά αυτά κάθως οι ελλείψεις στην ειδική αγωγή είναι τραγικές και μετά τα 22 αυτά τα παιδιά είναι αναγκασμένα να κλείνονται στα σπίτια τους. Ένα χρόνο μετά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη τι περιμένουμε ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s