ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Υπό κατάληψη βρίσκεται η ΔΟΥ Άνδρου από την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 από τους κατοίκους του νησιού που διαμαρτύρονται για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να κλείσει την τοπική ΔΟΥ.  Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού. Οι υποταγμένες στην Τρόικα μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού διέλυσαν την οικονομία της χώρας διαλύουν τώρα τον κοινωνικό ιστό. Η δωσιλογική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη με αποφάσεις της στοχεύει στο μαρασμό των τοπικών κοινωνιών. Στις Κυκλάδες ξεκίνησε με το κλείσιμο τον Ειρηνοδικείων, προχωράει με το κλείσιμο των Εφοριών, αύριο τι ακολουθεί; Τα σχολεία και τα κέντρα υγείας; Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι των ΔΟΥ Κυκλάδων «τουλάχιστον για τις Κυκλάδες μας αποτελεί πράξη κατά του Δημοσίου Συμφέροντος, και κατά συνέπεια εγκληματική πράξη, και θα υπάρξει αντίστοιχη κίνηση από μέρους, στα πλαίσια της νομιμότητας για τη δίκαιη τιμωρία των υπευθύνων αυτού του εγκλήματος».

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για το κλείσιμο των Εφοριών, εκτός την Άνδρο, περιλαμβάνει και τα νησιά Θήρα, Κέα, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, και Τήνο.

Στις κινητοποιήσεις στην Άνδρο συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού. Με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στη διακοπή λειτουργίας της ΔΟΥ  Άνδρου. Επίσης είναι αντίθετοι και στο κλείσιμο οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας  στο νησί, αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική επαρχεία. Ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν με κάθε μέσο την παραμονή της ΔΟΥ  Άνδρου και συμμετέχουν στην κατάληψη αυτής.

Ανακοίνωση των υπαλλήλων των υπό κατάργηση ΔΟΥ Ν. Κυκλάδων

Την οριστική ματαίωση του σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση ΔΟΥ σε νησιωτικές περιοχές ζητούν οι και οι εργαζόμενοι στις εφορίες των Κυκλάδων που μπαίνει λουκέτο. Με κοινή διαμαρτυρία τους οι υπάλληλοι των ΔΟΥ Άνδρου, Θήρας, Κέας, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου ζητούν στήριξη και συμπαράσταση στο αίτημά τους από τους νησιώτες, τις τοπικές αρχές, τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των νησιών, σε μια ύστατη προσπάθεια διατήρησης των υπηρεσιών τους σε λειτουργία.

Οι υπάλληλοι των υπό κατάργηση ΔΟΥ Ν. Κυκλάδων ζητούν από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών την άμεση αναστολή και οριστική ματαίωση εφαρμογής αυτού του πορίσματος για τις νησιωτικές περιοχές. Στην ανακοίνωση τους ακόμη αναφέρουν:

«ζητούμε

–       Από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των κομμάτων στο νομό μας την στήριξη στην πράξη της νησιωτικότητας και του δικαιώματος των νησιωτών σε αξιοπρεπείς και ικανοποιητικές δημόσιες υπηρεσίες

–       Από τις τοπικές αρχές και τους επαγγελματικούς φορείς των νησιών μας, άμεσες ενέργειες για την διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών των νησιών μας

–       Από τους πολίτες των νησιών μας την αντίσταση στην επαπειλούμενη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, μέσω της κατάργησης των τοπικών υπηρεσιών

–       Από τους συνδικαλιστικούς μας φορείς την άμεση λήψη υπεύθυνης και ξεκάθαρης θέσης στο σχέδιο συγχώνευσης.

Δηλώνουμε τέλος ότι πιστεύουμε πως η υιοθέτηση του πορίσματος αυτού, τουλάχιστον για τις Κυκλάδες μας, αποτελεί πράξη κατά του Δημοσίου Συμφέροντος, και κατά συνέπεια εγκληματική πράξη,  και θα υπάρξει αντίστοιχη κίνηση από μέρους, στα πλαίσια της νομιμότητας για τη δίκαιη τιμωρία των υπευθύνων αυτού του εγκλήματος.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΟΥ

ΑΝΔΡΟΥ, ΘΗΡΑΣ, ΚΕΑΣ, ΜΥΚΟΝΟΥ,  ΠΑΡΟΥ, ΤΗΝΟΥ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s