ΧΛΙΑΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ΔΟΥ λοιπόν αποτελούν την αρχή και σύντομα θα έρθουν κλεισίματα και άλλων υπηρεσιών, γεγονός που αφορά όλους μας και όχι μόνο κάποια άμεσα θιγόμενη επαγγελματική ομάδα. Όμως μέχρι σήμερα ποια ήταν η αντίδραση  των τοπικών φορέων;  Ποιά ήταν η οργάνωση της τοπικής κοινωνίας από τους θεσμικούς παράγοντες ώστε την κατάλληλη στιγμή να υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση; Τα χειρότερα αδέρφια  είναι μπροστά μας, με τον Νόμο 3986/2011 και με πλήθος άλλων νομοθετημάτων και με επιστέγασμα το δεύτερο Μνημόνιο, το ξεπούλημα της πατρίδας μας έχει ξεκινήσει και το επενδυτικό πακέτο περιλαμβάνει ως δώρο την υπόστασή μας, σαν σύγχρονους σκλάβους σε ένα νέου τύπου ευρωπαϊκού φεουδαρχισμού (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

Στο τσουνάμι που σαρώνει την χώρα μας τα ανθρώπινα θύματα πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα, η ασφυξία εντείνεται και η κοινωνία σε κατάσταση σοκ παρακολουθεί το σκοτάδι να πέφτει πάνω της.

Τόσο στην Τήνο όσο και στην Άνδρο αλλά και σε άλλα Κυκλαδονήσια, που κλείνουν οι ΔΟΥ, οι όψιμες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ήταν δυστυχώς  χλιαρές με κύριους εκφραστές τις επαγγελματικές ομάδες που θίγονται άμεσα, όπως οι λογιστές-φοροτεχνικοί.

Όμως το κλείσιμο μιας δημόσιας υπηρεσίας σε ένα τόπο και ειδικά σε ένα νησί, αποδυναμώνει την τοπική οικονομία, ξενιτεύει οικογένειες υπαλλήλων και κυρίως μεταφέρει τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε άλλους τόπους, εκτός νήσου. 

Ήδη από τις αρχές του 2011  με τις επικαιροποιήσεις του πρώτου μνημονίου  και σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ (Οκτώβριος 2011), που αποτελούν το πλάνο δράσης της Τρόικα, προβλέπεται η μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, η κατάργηση Ειρηνοδικείων, η συνένωση των ασφαλιστικών ταμείων (κλάδοι σύνταξης και υγείας) και μείωση των υπαλλήλων που εργάζονται σ’ αυτά καθώς και το κλείσιμο τμημάτων Δημοτικών υπηρεσιών (διοικητικών, τεχνικών, καθαριότητας κ.ά.) που θα δοθούν σε ιδιώτες ή και που θα μεταφερθούν σε κεντρικό επίπεδο.

Οι ΔΟΥ λοιπόν αποτελούν την αρχή και σύντομα θα έρθουν κλεισίματα και άλλων υπηρεσιών, γεγονός που αφορά όλους μας και όχι μόνο κάποια άμεσα θιγόμενη επαγγελματική ομάδα. 

Δυστυχώς υπάρχουν και  ανόητοι συμπολίτες μας που χαίρονται με το κλείσιμο υπηρεσιών και την απόλυση συνανθρώπων μας από αυτές, χωρίς να διαβλέπουν  την νομοτελειακά επερχόμενη δική τους καταστροφή.

Σίγουρα είναι θέμα παιδείας και προσωπικής καλλιέργειας του καθενός αλλά είναι και θέμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του λαού από τους θεσμικούς παράγοντες ενός τόπου (Δήμος, Περιφέρεια, Σωματεία κ.ά.) που με καθαρό πολιτικό και ακομμάτιστο λόγο θα έπρεπε όλον αυτό το καιρό να είχαν μετατρέψει την ανθρώπινη κινούμενη  άμμο σε πραγματική κοινωνία μπετόν αρμέ, απέναντι στην λεηλασία και την εξαθλίωση.

Όμως μέχρι σήμερα ποια ήταν η αντίδραση  των τοπικών φορέων;

Ποιά ήταν η οργάνωση της τοπικής κοινωνίας από τους θεσμικούς παράγοντες ώστε την κατάλληλη στιγμή να υπάρξει αποτελεσματική αντίσταση;

Τα χειρότερα αδέρφια  είναι μπροστά μας, με τον Νόμο 3986/2011 και με πλήθος άλλων νομοθετημάτων και με επιστέγασμα το δεύτερο Μνημόνιο, το ξεπούλημα της πατρίδας μας έχει ξεκινήσει και το επενδυτικό πακέτο περιλαμβάνει ως δώρο την υπόστασή μας, σαν σύγχρονους σκλάβους σε ένα νέου τύπου ευρωπαϊκού φεουδαρχισμού (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

Τα λιμάνια των νησιών μας θα παραχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης, το ίδιο θα γίνει με τα ακρογιάλια μας, την δημόσια γη και την ιδιωτική μας περιουσία.

Εμείς που θα πάμε;

Πως θα επιβιώσουμε χωρίς πατρίδα;

Όλη η Ελλάδα αλλά ειδικότερα τα όμορφα νησιά μας αποτελούν στόχο (φιλέτο) των επίδοξων «επενδυτών» και πολύ σύντομα θα γνωρίσουν το ανελέητο σφυροκόπημα της νέας τάξης πραγμάτων που έχει επιβληθεί στην χώρα μας.  

Θα παραμείνουμε λοιπόν «δειλοί και άβουλοι αντάμα περιμένοντας κανένα θάμα»;

Με εκτίμηση σε όσους την αξίζουν.

Κ. Βοβολίνης

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s