17Η ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Συνεχίζεται για 17η μέρα η κατάληψη στη ΔΟΥ Άνδρου από τους εργαζόμενους στην τοπική ΔΟΥ αλλά και κατοίκους του νησιού. Οι Ανδριώτες διαμαρτύρονται για το κλείσιμο της ΔΟΥ από το Υπουργείο Οικονομικών. Καμία συναλλαγή στην Εφορία Άνδρου δεν έχει γίνει από τις 16 Οκτωβρίου, πρώτη μέρα της κατάληψης. Η συνέχιση της λειτουργίας των Δημόσιων υπηρεσιών στα νησιά είναι ζήτημα ύπαρξης των νησιωτικών κοινωνιών. Ο αγώνας για επιβίωση συνεχίζεται.

Οι Ανδριώτες συνεχίζουν για 17η μέρα την κατάληψη της ΔΟΥ Άνδρου με αίτημα την παραμονή της Εφορίας και όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι λογιστές του νησιού, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας της ΔΟΥ  Άνδρου, αλλά και οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσίας, τόσο στο νησί τους, όσο και στην υπόλοιπη ελληνική επαρχία.

Οι Δικηγόροι της Άνδρου, δημοσίευσαν επιστολή που μεταξύ άλλων αναφέρει: «δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση της ΔΟΥ Άνδρου και επίσης δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους στη ΔΟΥ καθώς ως συναλλασσόμενοι και για λογαριασμό των πελατών μας αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και αναγνωρίζουμε και βλέπουμε καθημερινά τις αντιξοότητες στο περιβάλλον εργασίας τους. Το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Άνδρου θα επιφέρει μόνο προβλήματα στο νησί και δεν θα προσφέρει κάτι θετικό, όπως λανθασμένα πιστεύεται.»

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Ν. Κυκλάδων σε ψήφισμα τους σχετικά με το κλείσιμο των ΔΟΥ Κυκλάδων ζητούν αναστολή της εφαρμογής της απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κατάργηση της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών στα νησιά οδηγεί στη μείωση σημαντικών υπηρεσιών για τους πολίτες και οδηγεί σε μαρασμό τις νησιωτικές κοινωνίες. Το εθελόδουλο κυβερνητικό τρίο, εκτελεί πιστά τις εντολές των οικονομικών κατακτητών και δρομολογεί την εκκένωση των νησιών.

Πρόσφατα, προχώρησαν στην αναστολή λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας των βορειοανατολικών και δυτικών Κυκλάδων, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα και έχει άμεση σχέση με την ψυχική υγεία συμπολιτών μας. Οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων και τα τελευταία 8 χρόνια εξυπηρέτησαν  4667 ενήλικες και 1628 παιδιά. Τώρα βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού.

Με την αποψίλωση των εγκαταλελειμμένων πια νησιών μας από τις υπηρεσίες τους και την επιστροφή πρακτικών της δεκαετίας του 50 που και για τις πιο απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες αναγκαζόμασταν να ταξιδεύουμε και να διανυκτερεύουμε σε άλλα νησιά ή στον Πειραιά, γίνεται πλέον η διαβίωσή μας αφόρητη. Πριν από μερικές βδομάδες επέβαλαν το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων, τώρα συνεχίζουν με τις ΔΟΥ.

Στις Κυκλάδες αγωνιζόμαστε για την διατήρηση των νησιωτικών μας κοινωνιών. Λέμε όχι στα μνημόνια και στην εξαθλίωση της ζωής μας προς όφελος των τραπεζιτών – τοκογλύφων. Ο ένας δίπλα στον άλλον με οργάνωση και αγώνα θα αποκρούσουμε τα νέα φονικά μέτρα και αποφάσεις, θα ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.

Στις Κυκλάδες ζήσανε οι παππούδες μας, στις Κυκλάδες βρισκόμαστε εμείς, στις Κυκλάδες θα ζήσουν τα παιδιά μας. Κανείς δεν θα μας εκδιώξει από το τόπο μας. Αυτοί θα φύγουν και μάλιστα κακήν κακώς.

Πανπαν

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s