ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Σε κατάληψη βρίσκονται τα κτίρια της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σύρο από τους υπαλλήλους σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. Τη Δευτέρα θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση. Αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στις υπηρεσίες των πρώην Επαρχείων. Καλούν τους εργαζόμενους  στους Δήμους των Κυκλάδων να προχωρήσουν και αυτοί  σε απεργία, ενώ καλούν τους βουλευτές των Κυκλάδων να μη ψηφίσουν το προϋπολογισμό.

Σε κατάληψη βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (9/11/2012) και στην Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου θα αποφασιστεί η περεταίρω μορφή του αγώνα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων στην προχθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης έθεσε πρόταση για την κατάληψη η οποία τέθηκε, μετά από τοποθετήσεις, σε μυστική ψηφοφορία.  Στην ψηφοφορία ψήφισαν 61 υπάλληλοι, από τους οποίους 48 ψήφισαν υπέρ της κατάληψης και 13 κατά.

Έτσι λοιπόν όλα τα κτίρια και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου βρίσκονται υπό κατάληψη.

Αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στις υπηρεσίες των πρώην Επαρχείων.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ν.Α. αναφέρει τα εξής :

1. Με την κύρωση από τη Βουλή των νέων μέτρων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προϋπολογισμού για το 2013, η τρικομματική κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. νομοθέτησε τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στον μεν ιδιωτικό καταργούν το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης αορίστου χρόνου, υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας».

2. Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των μεγαλοεργοδοτών για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπολογίζει ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες! Από την άλλη αποδεικνύουν τι είδους «ανάπτυξη» ετοιμάζουν, διαλύοντας τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες σε βάρος του εργαζόμενου λαού ( τρανταχτά παραδείγματα ο ΕΟΠΥΥ με τα τηλεφωνικά ραντεβού και οι συμβολαιογραφικές πράξεις).

3.Έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην
κυβερνητική εναλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Στα πλαίσια αυτά:

Προχωράμε σε περιφρουρούμενη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Νοέμβρη. Σε νέα Γεν. Συνέλευση την Δευτέρα 12 Νοέμβρη αποφασίζουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.

Συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.

Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα!

Καλούμε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε προκήρυξη πολιτικής απεργίας διαρκείας για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s