ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Σε όλη τη νότια Ευρώπη το ίδιο σκηνικό, παρόμοια πολιτική, ο λαός να πληρώνει την κρίση του κεφαλαίου. Καταστροφή της οικονομικής δραστηριότητας, απελπιστική ανεργία, κλείσιμο των επιχειρήσεων, φτώχια και πείνα. Άνθρωποι σε οικονομικό αδιέξοδο, που μη μπορώντας να αντέξουν οδηγούνται σε πράξεις απελπισίας που φτάνουν μέχρι και την αυτοκτονία.  Η πίεση που ασκούν οι ασύδοτοι τραπεζικοί κολοσσοί στους απελπισμένους ξεπερνά κάθε όριο, ψυχολογική πίεση, κοινωνικός διασυρμός, αρπαγή των περιουσιών είναι στην ημερήσια διάταξη. Στις 14 Νοεμβρίου 2012 απαντάμε με κοινή δράση και αλληλεγγύη με γενική πανευρωπαϊκή απεργία για την ανατροπή του νέου εργασιακού μεσαίωνα και της πολιτικής της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Έβαλε φωτιά στην τράπεζα που του αρνήθηκε το διακανονισμό της πληρωμής των δόσεων του δανείου του -δάνειο 24.000 ευρώ- ένας 62χρονος μικροεπιχειρηματίας που διατηρεί εδώ και 30 χρόνια κατάστημα σιδηρικών δίπλα στο σπίτι του, στην πόλη Burgos της Ισπανίας . Μήνες προσπαθούσε να επαναδιαπραγματευθεί ένα διακανονισμό, αλλά η τράπεζα δεν τον διευκόλυνε στην αποπληρωμή του δανείου του και τον οδήγησε σε αδιέξοδο.

Το τελευταίο διάστημα οι παραγγελίες των πελατών του είχαν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Επίσης, πολλοί πελάτες του,  μεταξύ των οποίων και μία ασφαλιστική εταιρία, δεν εξοφλούσαν τους λογαριασμούς τους. Συνολικά του χρωστούσαν πάνω από 30.000 ευρώ. Ήταν ένας από τους λόγους που δεν μπορούσε να πληρώσει την τράπεζα.

Πριν μερικές μέρες έλαβε επιστολή από το Πρωτοδικείο που τον πληροφορούσε ότι ξεκινούσε η διαδικασία κατάσχεσης της περιουσίας του. Έβγαινε σε πλειστηριασμό στις 18 Δεκεμβρίου ένα κτήμα του  1.700 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του τρένου. Σύμφωνα με το γιό του η αξία του κτήματος αυτού ήταν πάνω από 90.000 ευρώ.

Αυτή η επιστολή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον οδήγησε σε απόγνωση. Το πρωί έβαλε στο αυτοκίνητο του 20 λίτρα βενζίνη και πήγε στην τράπεζα. Είπε στους υπαλλήλους να βγουν έξω, κατέβρεξε το κατάστημα με τη βενζίνη και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί το κτίριο. Αργότερα τον συνέλαβαν στο σπίτι του.

Πηγή: Diario de Burgos

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s