12 ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΕΗ

Τα τρία τελευταία χρόνια που η κοινωνία βλέπει να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και το εισόδημα να έχει μειωθεί πολλές φορές από όλες τις πλευρές, η ΔΕΗ ανάλγητα έχει επιβάλει 12 αυξήσεις τα τρία τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν πλέον χωρίς ρεύμα σπίτια γερόντων συνταξιούχων και οικογενειών ανέργων, ημιαπασχολούμενων ή μικροεπαγγελματιών που η κυβέρνηση με την πολιτική της τους οδήγησε σε εξαθλίωση. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στέλνει ανοιχτή επιστολή στα μέλη της κυβέρνησης με την αντίθεσή της στις αυξήσεις, και προτείνει τη ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ 400 – 1000 kwh ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ. Διαβάστε  αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις της ΓΕΝΟΠ.

12 afksisis se 3 xronia h dei

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΜΑΤΩΝΕΙ», ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΜΗΝΑΣ

2011

2012

ΜΑΗΣ 26827 32996
ΙΟΥΝΗΣ 16259 37033
ΙΟΥΛΗΣ 21739 40479
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 20140 25718
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 21253 35310
ΟΝΤΩΒΡΗΣ 19946 38717

 

ΧΡΕΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

(ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΣΗ)

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011 – 388 εκ. €

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012 – 696 εκ. €

 

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Επειδή δεν ανεχόμαστε να πληρώνουν τα κορόιδα οι καταναλωτές για να φουσκώνουν ακόμα πιο πολύ τους ήδη παχυλούς λογαριασμούς τους όσοι ανενόχλητοι και με τις ευλογίες της Πολιτείας απομυζούν τη ΔΕΗ κλέβοντας την κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια € (γι αυτό κάθε τρεις και λίγο έχουμε αυξήσεις… Αυτή που συζητιέται τώρα είναι η 12η μέσα σε 3 χρόνια!)

Επειδή δεν αντέχουμε να κόβουμε το ρεύμα σε φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας και σε μικρό – επαγγελματίες ,που αγωνίζονται να επιβιώσουν, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και λογαριασμούς των 50 € , την ώρα που κάποιοι ανενόχλητοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια €, χωρίς κανείς να τολμά να τους κόψει το ρεύμα και πάνω από όλα.

Επειδή το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει και μπορεί να το απολαμβάνει και ο πιο φτωχός συνάνθρωπός μας, ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ 400 – 1000 kwh ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ (1.986.000 καταναλωτές) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,

ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

 

Δηλώνουμε ότι

Σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να παρανομούμε

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΒΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΥΜΕ.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η

Η θέση μας για καμία αύξηση στα τιμολόγια δεν είναι μια θέση ανευθυνότητας απέναντι στην Επιχείρηση. Είναι θέση και στάση ευθύνης απέναντι και στην Επιχείρηση και στην κοινωνία που με το υστέρημά της έχτισε τη ΔΕΗ.

Ως συνδικαλιστές δεν ανεχόμαστε να βρίσκονται σε εξέλιξη τεράστια σκάνδαλα σε βάρος της ΔΕΗ από τα οποία η Επιχείρηση χάνει (της κλέβουν) εκατοντάδες εκ. € και εξαιτίας αυτού του λόγου να «στέλνουν το λογαριασμό» στους καταναλωτές.

Πρώτα να κλείσει κάθε πληγή και πηγή αφαίμαξης της ΔΕΗ και μετά να δούμε εάν και εφόσον χρειάζεται η οποιαδήποτε αύξηση, που σίγουρο είναι πλέον ότι δεν θα χρειάζεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η

Η θέση μας να δίνεται το ρεύμα δωρεάν σε όσους καταναλώνουν από 400 – 1000 kwh το τετράμηνο (1.986.000 καταναλωτές) αποκλείει την συντριπτική πλειοψηφία των δεύτερων κατοικιών (εξοχικά) που εκ των πραγμάτων δεν υπερβαίνουν τις 400 kwh κατανάλωση (1.170.094 ρολόγια) και δίνει ουσιαστική ανάσα στους πιο αδύνατους , στους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας που έτσι κι αλλιώς η κατανάλωση τους βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα χωρίς να αγωνιούν εάν θα ενταχθούν στο ΚΟΤ, που δεν τους πιάνει όλους και δεν δίνει ουσιαστική «ανάσα».

Για όσους η κατανάλωσή τους ξεπερνά τις 1000 kwh να ισχύει το ΚΟΤ. Για όσους τυχόν φοβηθούν μην τυχόν και από αυτό καταρρεύσει η ΔΕΗ, τους ενημερώνουμε ότι το έσοδο της ΔΕΗ από αυτή την κατηγορία καταναλωτών δεν ξεπερνά τα 330 εκ. ετησίως, όταν τα συνολικά έσοδα από τους οικιακούς καταναλωτές αγγίζουν τα 2 δις € και τα έσοδα από το σύνολο των καταναλωτών ξεπερνά τα 5,7 δις €. Δηλαδή είναι πολύ μικρότερο από όσα κάθε χρόνο τις κλέβουν οι διάφοροι νταβατζήδες της.

Καλά θα κάνουν λοιπόν όσοι ανησυχούν ότι από αυτή μας τη θέση θα καταρρεύσει η ΔΕΗ πρώτα από όλα να νοιαστούν για το πώς θα την γλιτώσουν από τα σκάνδαλα που είναι οι κύριες πηγές αφαίμαξης της και πως θα εισπράξει τα εκατοντάδες € που τις χρωστάνε λίγοι και «εκλεκτοί», που από πάνω δεν πλήρωσαν και το χαράτσι!

Ας πληρώσει πρώτα το ελληνικό Δημόσιο που είναι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής και όσοι χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια € , και μετά θα «μπορούν» να δίνουν εντολές διακοπής.

Υ.Γ.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για όσους θέλουν να μάθουν τι έγινε πέρυσι με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων και την απάτη με το ΚΟΤ ότι δήθεν οι δικαιούχοι θα ήταν 1.100.000 καταναλωτές ας διαβάσουν την ανακοίνωση (μια από τις δεκάδες ανακοινώσεις μας) με ημερομηνία 20/12/2011 που επισυνάπτουμε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12/12/2012

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s