ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στη Βουλή, στο ναό της δημοκρατίας, κατατέθηκε και ψηφίστηκε ένα ακόμα
αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Η προσκυνημένη τρικολόρε κυβέρνηση κάνοντας και πάλι το Σύνταγμα κουρελόχαρτο ψήφισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, από τα πιο ανάλγητα των τελευταίων ετών. Έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, η οποία συνοδεύει το νομοσχέδιο, εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας σε αρκετά σημεία του νέου φορολογικού. Τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου
επισημαίνουν και άλλοι συνταγματολόγοι. Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
συνεχίζεται!!!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

apo ti bouli allo ena antisintagmatiko nomosxedio

Επονείδιστη η ψήφιση αυτού του φορολογικού νομοσχεδίου από κάθε βουλευτή.

Ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρει ότι «το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, καθώς παραβιάζεται το άρθρο 4, παράγραφος 5 του Συντάγματος, το οποίο καθιερώνει την αρχή της φορολογικής ισότητας των ελλήνων πολιτών με την έννοια της καθολικότητας της φορολογικής υποχρέωσης και της φορολογίας με βάση τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών».

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η δωσίλογη μνημονιακή κυβέρνηση ακολουθεί τις εντολές της Ε.Ε. – ΔΝΤ, παραβιάζοντας πολλά άρθρα του Συντάγματος, και σκοπό έχει να πάρει φόρο και από τους φτωχούς, πεινασμένους και ρακένδυτους.

Το αισχρό αυτό νομοσχέδιο προβλέπει τη φορολόγηση εισοδημάτων κάτω από το ελάχιστο εισοδηματικό όριο διαβίωσης, δηλαδή φορολογεί και αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας που είναι το ποσό των 5.951 ευρώ ετησίως ανά άτομο.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιβάλει μεγαλύτερη φορολόγηση σε αυτούς που έχουν μικρότερο εισόδημα προερχόμενο από μια πηγή, σε σύγκριση με μεγαλύτερο εισόδημα που προέρχεται από διάφορες πηγές.

Σύμφωνα με την επιστημονική επιτροπή του κοινοβουλίου ζητήματα αντισυνταγματικότητας τίθενται και από τη διαφορετική φορολόγηση των φυσικών προσώπων. Για παράδειγμα άλλη κλίμακα προβλέπεται για μισθωτούς και άλλη για ελεύθερους επαγγελματίες.

Στην έναρξή της συζήτησης για το φορολογικό στη Βουλή, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα, προέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας του φορολογικού νομοσχεδίου, αφού παραβιάζει κατάφωρα τις πλέον βασικές Συνταγματικές διατάξεις για την υποχρέωση του Κράτους να προστατεύει πρωταρχικά την αξία του ανθρώπου, την οικογένεια και ιδίως την πολύτεκνη, και να εξασφαλίζει την ισότητα.

Στη συζήτηση της ένστασης υποστηρίχθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές ότι η Βουλή δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικαιοδοτικό όργανο, με άλλα λόγια δηλαδή υποστηρίχθηκε, ότι οι βουλευτές δεν έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης προς το Σύνταγμα, και ότι τούτο ανήκει μόνο στα Δικαστήρια. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι πρωταρχική υποχρέωση της Βουλής είναι η πιστή τήρηση του Συντάγματος.

Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίζεται!!!

Πανπαν

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s