ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 360 ΕΥΡΩ

Ανελέητα κάνουν περικοπές και από το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Το δοσίλογο κυβερνητικό καθεστώς πετσοκόβει μέρες και μήνες από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ, προς όφελος των οικονομικών δολοφόνων που υπηρετούν.  Καθημερινά το καθεστώς κλιμακώνει τη λυσσώδη πολιτική του κατασπαράζοντας οικονομικά, όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά και τους συνεχώς αυξανόμενους άνεργους. Η μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχιας και της εξαθλίωσης που μας επιβάλλουν.

kovoun apo to epidoma anergias ton 360 euro

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!

ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 360 ΕΥΡΩ!

Την ώρα που οι άνεργοι ζουν και επίσημα κάτω από το όριο της φτώχειας η τρικομματική συγκυβέρνηση αντί να αυξήσει το επίδομα ανεργίας και να το προσφέρει σε περισσότερο κόσμο που το έχει ανάγκη, απλά κάνει και επιπλέον περικοπές.

Σοκ προκαλεί η λίστα των 989.422 εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, το Δεκέμβριο του 2012, καθώς χάθηκαν 21.049 θέσεις εργασίας γιατί οι απολύσεις, οι συμβάσεις που έληξαν και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις που έγιναν στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα του τύπου, οι αναζητούντες εργασία μέσω ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 66.967 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011. Ο οργανισμός βέβαια θεωρεί ανέργους μόνο όσους αναζητούν εργασία και όχι το σύνολο των 989.422 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες.

Το επίδομα των 360 ευρώ παίρνει μόνο το 23,7%, των ανέργων, δηλαδή οι 234.455 από τους σχεδόν 1 εκατομμύριο ανέργους του ΟΑΕΔ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώνεται σημαντικά η διάρκεια πληρωμής του επιδόματος, για όσους υποβάλλουν αίτηση και έχουν επιδοτηθεί στο παρελθόν.

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται οι 31.028 άνεργοι που θα επιδοτηθούν για πρώτη φορά με τα νέα κριτήρια που κόβουν μέρες και μήνες από το επίδομα των 360 ευρώ.

Η νέα διάταξη για το επίδομα ανεργίας προβλέπει ότι όσοι υποβάλουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα πάρουν επίδομα με κριτήριο να μην έχουν ξεπεράσει τις 450 ημέρες επιδότησης λόγω ανεργίας κατά την τελευταία τετραετία.

Στην περίπτωση δηλαδή που ένας από τους 989.422 ανέργους του Δεκεμβρίου επιδοτήθηκε στην τετραετία 2009-2012 έστω για 300 ημέρες και υποβάλλει νέα αίτηση από την 1-1-13, ο ΟΑΕΔ θα του εγκρίνει επίδομα για τις υπόλοιπες 150 ημέρες που απομένουν για να συμπληρωθεί το όριο των 450 ημερών.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Ακόμη και αν ο εν λόγω άνεργος δικαιούται να επιδοτηθεί για περισσότερες μέρες, ο ΟΑΕΔ θα του αναγνωρίσει δικαίωμα επιδότησης μόνον για τις 150 ημέρες που υπολείπονται από τις 450.

Αν δηλαδή ένας άνεργος δικαιούται επίδομα για 300 ημέρες, θα πάρει με τα »κριτήρια-κόφτες», επίδομα μόνο για τις 150 ημέρες.

Πηγή: Iskra

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s