ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΣΣΙΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντί πινακίου φακής παραδόθηκε για 4 γενιές η ονειρεμένη περιοχή της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, ίσως από τις καλύτερες περιοχές της Μεσογείου, σε κερδοσκοπικό μεσιτικό κεφάλαιο με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η παραθαλάσσια παρθένα περιοχή του Ερημίτη, όπως λέγεται, γίνεται βορά του αμερικάνικού μεσιτικού fund για «αξιοποίηση» με ανέγερση ξενοδοχείων και πολυτελών βιλών. Το αντίτιμο των 23 εκ. ευρώ που δόθηκε για την εξαγορά (περίπου 50 χιλ. ευρώ το στρέμμα) θεωρείται πολύ μικρό, όταν το στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν 1 εκ. ευρώ! Πρέπει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί «τυχεροί» νικητές  συμμετείχαν μόνοι τους στο διαγωνισμό. Στο επόμενο πακέτο ξεπουλήματος της χώρας θα πάρει σειρά και η Άνδρος που θα προσφέρει το Ξενία στη Χώρα της Άνδρου. Το δοσίλογο καθεστώς ξεπουλάει την Ελλάδα κομμάτι  – κομμάτι σε φίλους κερδοσκόπους –  επιχειρηματίες.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ  

to katoxiko tamio ksepoulise tin kassiopi stin kerkira

Η NCH Capital από την Νέα Υόρκη ήταν η μόνη εταιρεία που είχε καταθέσει προσφορά για την Κασσιόπη της Κέρκυρας και όπως ανακοίνωσε το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ, το Διοικητικό Συμβούλιο του την έκανε δεκτή. Το οικονομικό αντάλλαγμα είναι 23 εκατομμύρια ευρώ για 490 στρέμματα στη θέση Ερημίτης στη Κασσιόπη για 99 χρόνια. Δηλαδή 490 στρέμματα για 233 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Η παρθένα περιοχή που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και ξεπουλιέται στην αμερικανική εταιρεία καλύπτεται στο 50% από δασική έκταση, περιλαμβάνει μια φυσική λίμνη και ακτογραμμή 725 μέτρων. Το τίμημα θεωρείται πολύ μικρό, όταν η τιμή πώλησης ανά στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή έχει φτάσει σχεδόν το 1 εκ. ευρώ!

Σύμφωνα με το σχέδιο του κερδοσκοπικού μεσιτικού fund, στην απείρου φυσικού κάλους περιοχή Ερημίτη αναμένεται να χτιστούν πολυτελείς βίλες, ξενοδοχειακές μονάδες και  άλλες υπηρεσίες τουρισμού. Τα ακριβή σχέδια δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως δεν είναι γνωστό ποιος επενδυτής βρίσκεται πίσω από την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που απέκτησε τον Ερημίτη. Η επενδυτική εταιρία NCH Capital διαχειρίζεται κεφάλαια για λογαριασμό «ανώνυμων» επενδυτών.

Για την παράδοση της περιοχής αποφασίστηκε και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι και η μεταφορά του ναυτικού φυλακίου που βρίσκεται εντός της έκτασης του Ερημίτη σε νέα  βορειότερη θέση, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Κασσωπαίων, ο «επενδυτής» που επιλέγεται θα μπορεί να κατασκευάσει όποιο κτίριο θεωρεί ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες των κερδοσκοπικών σχεδίων του, αποκτώντας μάλιστα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση όσων γειτονικών περιοχών θεωρεί ότι εξυπηρετούν τους σκοπούς του. Επίσης έχει το δικαίωμα να απαιτήσει από το κράτος τη δωρεάν κατασκευή δρόμων πρόσβασης προς το χώρο της επένδυσης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων υποδομών και παροχών, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του!

Το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ προσπαθώντας να «χρυσώσει το χάπι» απέναντι στις αντιδράσεις πολλών φορέων και κατοίκων της Κέρκυρας, ψιθυρίζει για έργο υποτιθέμενης επένδυσης 75 εκ. ευρώ και για δημιουργία εκατοντάδων νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή, κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου  (βλέπε περίοδο κατασκευής των Ολυμπιακών έργων με «εργαζόμενους» Αλβανούς, Πακιστανούς, Ινδούς και άλλων εθνοτήτων).

Το δοσίλογο καθεστώς ξεπουλάει την Ελλάδα κομμάτι  – κομμάτι σε φίλους κερδοσκόπους –  επιχειρηματίες.

Αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής των κατοίκων στο ΣτΕ στις 12 Φεβρουαρίου, αλλά ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα για την αποτροπή του ξεπουλήματος κ. Δημήτρης Φατύρας είπε ότι οι κάτοικοι έχουν την πληροφορία από το δικηγόρο τους ότι η υπόθεση είναι πιθανό να οδηγηθεί σε νέα αναβολή της εκδίκασης. Οι κάτοικοι δηλώνουν αμετακίνητοι και διαμηνύουν σε κάθε κατεύθυνση ότι η τοπική κοινωνία δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστεί με το ξεπούλημα της περιοχής του Ερημίτη, ακόμα και αν υλοποιηθεί.

Δεν υπάρχει άλλοθι γι’ αυτούς που παραδίδουν την πατρίδα στους κερδοσκόπους. Η Ελλάδα, η γη των προγόνων και των παιδιών μας, δεν πωλείται!

Πανπαν

to katoxiko tamio ksepoulise tin kassiopi stin kerkira -video

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε