ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

Κάτοικοι κατέλαβαν την Eurobank στην Κεφαλονιά διαμαρτυρόμενοι για την κατάσχεση σπιτιού άνεργης εξαμελούς οικογένειας. Είναι μόνο η αρχή για μαζικές κατασχέσεις σπιτιών  και για να γίνουμε «φιλοξενούμενοι» ή ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι φτωχοί και άνεργοι άνθρωποι, που αυτοί δημιούργησαν έχουν να πληρώσουν. Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αφήσουμε τις τράπεζες που καραδοκούν να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα. Οι τράπεζες – τοκογλύφοι δεν έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες, όσο εμείς δεν αντιδρούμε οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά.

xekinisan tis katasxesis spition

Ενοικιαστές στα… ίδια μας τα σπίτια!!!

Με κατάληψη στη Eurobank στην Κεφαλονιά απάντησαν οι κάτοικοι της Λειβαθούς στην αξίωση της τράπεζας να κατασχέσει σπίτι άνεργης εξαμελούς οικογένειας. Οι κάτοικοι αντέδρασαν μαζικά και κατέλαβαν την τράπεζα, προσπαθώντας να κάνουν τους τραπεζίτες της Eurobank να σταματήσουν την επιχείρηση έξωσης.

Κάτω από αυτή τη δράση, η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό και δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της, χωρίς νοίκι, όπως προσπαθούσε να επιβάλλει μέχρι τώρα. Βεβαίως η Eurobank κρατά την ιδιοκτησία, δηλαδή δεν αναιρείται η κατάσχεση, ο «πλειστηριασμός» και η αγορά για ένα κομμάτι ψωμί της εν λόγω κατοικίας.

Η υπόθεση της έξωσης στη Λειβαθώ πρέπει να μας παραδειγματίσει. Είναι μόνο η αρχή για μαζικές κατασχέσεις οικιών και για να είμαστε «φιλοξενούμενοι» ή ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση, σε πολλούς.

Πρέπει να απαιτήσουμε να μην υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και όπου αυτό έχει συμβεί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αναιρεθεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.

Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι φτωχοί και άνεργοι άνθρωποι έχουν τη οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αφήσουμε τις τράπεζες που καραδοκούν να αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα.

Οι τοκογλύφοι δεν θα έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο εμείς δεν αντιδρούμε οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά.

Πηγή: Τηλεβόας της Άρτας

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s