ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Σε δυναμική κινητοποίηση στην τράπεζα της Eurobank στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, προχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι, πλήθος κόσμου που αντέδρασε στην προσπάθεια έξωσης από την κύρια κατοικία μιας πενταμελούς οικογένειας από τη Λειβαθώ Κεφαλονιάς απαιτώντας να μην πεταχτούν στο δρόμο επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τις δόσεις στην τράπεζα. Κάτω από αυτή την πίεση, η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό. Δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της χωρίς νοίκι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια. Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στην αδικία και την εξαθλίωση.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

prosorini niki gia tin ikogenia stin kefalonia

Το θέμα ξεκίνησε από φορείς του νησιού που κινητοποιήθηκαν για να γλιτώσουν από την κατάσχεση το σπίτι μιας εξαμελούς οικογένειας. Σε άλλη ανάρτηση εδώ γράψαμε:

Εξαμελής οικογένεια θα μείνει στο δρόμο γιατί η τράπεζα τους πήρε το σπίτι. Ο πατέρας της οικογένειας έχει φύγει στο εξωτερικό εργάτης μήπως καταφέρει να σώσει τα παιδιά του και οι παπούδες στο σπίτι είναι άνεργοι όπως και η γυναίκα του. Τα δύο μικρά παιδιά τους είναι μαθητές του σχολείο.

Η Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης, ισχυρίστηκε ότι το σπίτι δεν είναι η πρώτη κατοικία της οικογένειας. Κατάφερε να πείσει το δικαστήριο και από μέρα σε μέρα η οικογένεια θα μείνει στο δρόμο. Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο.

H τοπική ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων έγραφε:

Η δικαιοσύνη απέδειξε, για και ακόμη φορά, ότι δεν είναι τυφλή αλλά ότι είναι βαθιά ταξική. Δικαίωσε τους ληστές – τραπεζίτες της Eurobank (ομίλου Λάτση), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο πως το σπίτι που ζει η οικογένεια «δεν αποτελεί πρώτη κατοικία»!!! Τι κι αν δεν έχουν κανένα χώρο στην ιδιοκτησία τους για να μείνουν, αν η έξωση πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, η Eurobank αγόρασε και το σπίτι, το οποίο μεθοδεύτηκε να βγει στον πλειστηριασμό για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι, η εν λόγω οικογένεια όχι μόνο κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο αλλά και συνεχίζει να είναι υπερχρεωμένη!!! Πετούν τους μικρούς μαθητές στο δρόμο – δεν έχουν έλεος οι τοκογλύφοι – είναι αδίστακτα κτήνη!!!

….

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα Λειβαθούς.

Οργανώθηκαν οι παρακάτω κινητοποιήσεις:

Πέμπτη 7 Φλεβάρη 7 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Eurobank.

Πέμπτη 7 Φλεβάρη 5.30 μμ, στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνουμε μαζικό «παρών» και απαιτούμε να συζητηθεί το ζήτημα.

Παρασκευή 8 Φλεβάρη 6 μμ, Λαϊκή Συνέλευση στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών.

Σε δυναμική κινητοποίηση στην τράπεζα της Eurobank στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, προχώρησε την Πέμπτη το μεσημέρι, πλήθος κόσμου που αντέδρασε στην προσπάθεια έξωσης από την κύρια κατοικία μιας πενταμελούς οικογένειας από τη Λειβαθώ Κεφαλονιάς απαιτώντας να μην πεταχτούν στο δρόμο επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τις δόσεις στην τράπεζα.

Μετά την κινητοποίηση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς και κάτω από αυτή την πίεση, η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό. Δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της χωρίς νοίκι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στην αδικία και την εξαθλίωση. Οι τοκογλύφοι δεν θα έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο οικογένειες, μικρά παιδιά, όσο εμείς δεν αντιδρούμε οργανωμένα, ταξικά, μαχητικά. Η υπόθεση της έξωσης στη Λειβαθώ πρέπει να μας παραδειγματίσει. Είναι μόνο η αρχή για μαζικές κατασχέσεις οικιών και για να είμαστε “φιλοξενούμενοι” ή ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια. Αυτό που ξεκινά με τον ένα θα επεκταθεί, με τη μαζική φτωχοποίηση σε πολλούς…

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας και όπου αυτό έχει συμβεί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, να αναιρεθεί με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι οι φτωχοί και άνεργοι άνθρωποι έχουν τη οικονομική δυνατότητα να διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια. Εξάλλου, νόμος στον καπιταλισμό είναι το δίκιο των αφεντικών. Αλλά κι όταν οι δικαστικές αποφάσεις δε βολεύουν τους καπιταλιστές δεν τις εφαρμόζουν. Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Κανείς μόνος του στην κρίση».

Στο μεταξύ, σε ψήφισμα αλληλεγγύης κατέληξε την Πέμπτη το βράδυ και το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, μετά από εισήγηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και κάτω από την πίεση των παριστάμενων φορέων και κόσμου της περιοχής.

Η Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς χαιρετίζει τη μαζική λαϊκή αντίδραση στη βάρβαρη επιχείρηση έξωσης οικογένειας συντοπίτη μας από τους τραπεζίτες της Eurobank. Οι ανακοινώσεις μαζικών φορέων, η κατάληψη της τράπεζας, εκφράζουν την πάνδημη καταδίκη της πολιτικής των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων κατοικιών και των εξώσεων από τους καπιταλιστές, το πολιτικό τους προσωπικό και τη δικαιοσύνη τους. Κάτω από αυτή τη δράση η τράπεζα έκανε έναν προσωρινό ελιγμό, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια πρώτη νίκη του λαϊκού κινήματος. Δέχθηκε να συνυπογράψει την παραμονή της οικογένειας στο σπίτι της, χωρίς νοίκι όπως προσπαθούσε να επιβάλλει μέχρι τώρα. Βεβαίως η Eurobank κρατά την ιδιοκτησία, δηλαδή δεν αναιρείται η κατάσχεση, ο «πλειστηριασμός» και η αγορά για ένα κομμάτι ψωμί της εν λόγω κατοικίας.

Πηγή: Εργασιακό Δελτίο

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s