ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Στο Δημαρχείο της Πάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συντονιστικού των φορέων της Πάρου και της Επιτροπής Αγώνα Νάξου για την υγεία. Συμφωνήθηκε να κλιμακωθούν οι δράσεις σε παγκυκλαδικό επίπεδο και να ενεργοποιηθούν οι φορείς των νησιών. Διαβάστε το δελτίο τύπου του «Συντονιστικού των φορέων της Πάρου» και της «Επιτροπής Αγώνα της Νάξου» για την Υγεία στα νησιά της Πάρου και της Νάξου.

sinantisi gia tin ygia stis kiklades

Χτες Τετάρτη  στο Δημαρχείο της Πάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συντονιστικού των φορέων της Πάρου και της Επιτροπής Αγώνα Νάξου για την υγεία στην Πάρο και Νάξο.

Σ΄ ένα  κλίμα αλληλεγγύης και συνεργασίας  τονίστηκε ότι μόνο ο συντονισμένος και διαρκής αγώνας των τοπικών κοινωνιών  μπορεί να ανακόψει την κατάρρευση των δομών Δημόσιας Υγείας, συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Μόνο ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να οδηγήσει στη στελέχωση του ΚΥ Πάρου, και στην άρση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, και στην ανάπτυξή του.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα της Α’-βάθμιας, Β’-βάθμιας, και επείγουσας ιατρικής στα δυο νησιά και τις Κυκλάδες γενικότερα. Εκτιμήθηκε ότι η επεξεργασία και διεκδίκηση ενός κοινού και ενιαίου σχεδιασμού υγειονομικών δομών για την νησιωτική μας περιοχή, με γνώμονα την δωρεάν και δημόσια υγεία ,καθώς και η αξιοποίηση κάθε φορέα που λειτουργεί στα νησιά μας και στο κέντρο, θα συμβάλλει στον συντονισμό των προσπαθειών μας.

Ειδικά για τις αεροδιακομιδές διαφάνηκε ότι η εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών και της Νάξου από το ασθενοφόρο- αεροπλάνο του Βελέντζιου Ιδρύματος της Πάρου, είναι εφικτή, ασφαλής και οικονομικότερη και πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί με κρατική επιχορήγηση.

Τέλος συμφωνήθηκε να κλιμακωθούν οι δράσεις μας σε παγκυκλαδικό  επίπεδο και να ενεργοποιηθούν οι φορείς των νησιών.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

 Νάξος, 7 Μαρτίου 2013

Πηγή: Νάξος 365

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s