ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η δωσίλογη κατοχική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, πειθήνια στις προσταγές των οικονομικών κατακτητών ΔΝΤ – ΕΕ, θυσιάζει τη δημόσια παιδεία στη λογική της ελαχιστοποίησης του κόστους της λειτουργίας του κράτους. Το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να υποβαθμίσει την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων και να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Μόνο στις Κυκλάδες υπολογίζεται ότι θα χαθούν περί τις 140 οργανικές θέσεις, καθώς τα σχολεία με 100 μαθητές και κάτω θα υποβιβαστούν σε 4θέσια. Ο λαός, οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και οι εκπαιδευτικοί  πρέπει να αντισταθούν στο ξεχαρβάλωμα του Δημόσιου σχολείου.

EPSON scanner image

Το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να υποβαθμίσει την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων και να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών.

Οι επιχειρούμενες συνδιδασκαλίες τάξεων οδηγούν στη δημιουργία υποβαθμισμένων (π.χ. τετραθέσιων) Δημοτικών σχολείων και επαναφέρουν στη μνήμη μας αφηγήσεις για τα σχολεία των παππούδων μας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν μακριά από την έδρα τους και την οικογένειά τους, και  αναπληρωτές που βρίσκονται  χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα ανταμειφθούν με οριστική απόλυση. Μόνο στις Κυκλάδες υπολογίζεται ότι θα χαθούν περί τις 140 οργανικές θέσεις, καθώς τα σχολεία με 100 μαθητές και κάτω θα υποβιβαστούν σε 4θέσια.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ» εξέδωσε ανακοίνωση για την οργανικότητα των σχολείων και την επιχειρούμενη προσπάθεια συγχώνευσης, κατάργησης ή υποβάθμισης των σχολείων μας.

 

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την οργανικότητα των σχολείων.

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου συνεχίζεται και κορυφώνεται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, σύμφωνα με την οποία ζητείται να γίνει αναπροσαρμογή της οργανικότητας των σχολικών μονάδων, με βάση καθαρά αριθμητικά κριτήρια, μέσα από την απλή διαίρεση του συνολικού αριθμού των μαθητών δια του 25 (τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά εκπαιδευτικό).

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι της συνκυβέρνησης και του Υπουργείου, να θυσιάσει τη δημόσια παιδεία στο βωμό της ελαχιστοποίησης του κόστους και στις βουλές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Μετά το Π.Δ. για την αξιολόγηση και τη θέσπιση Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας της Εκπαίδευσης, το Υπουργείο έρχεται πρώτο να « εξασφαλίσει» αυτήν την «ποιότητα» με το κούρεμα των σχολείων, εξισώνοντας τους μαθητές με «κεφάλια» και τα σχολεία με «φάρμες παραγωγής».

Ποιά ποιότητα είναι αυτή που βασιζεται σε πολυπληθή τμήματα και συνδιδασκαλίες τάξεων, που θυμίζουν τα σχολεία πενήντα χρόνια πριν; Ποιές σύγχρονες μεθόδους και μεγαλόπνοα προγράμματα καλούνται να εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικοί και να αξιολογηθούν μάλιστα γι αυτά, όταν κι οι ίδιοι θα υφίστανται τις συνέπειες αυτών των επιλογών του Υπουργείου;

Χιλιάδες οργανικές θέσεις θα χαθούν, μόνιμοι εκπαιδευτικοί με χρόνια υπηρεσίας και προσήλωσης στο καθήκον θα ξηλωθούν από το σχολείο τους, και θα μετακινηθούν μακριά από την έδρα τους και την οικογένειά τους, χιλιάδες αναπληρωτές μετά από χρόνια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα ανταμειφθούν με οριστική απόλυση, η ήδη βεβαρυμένη περιφέρεια θα γυρίσει χρόνια πίσω με την υποβάθμιση του πολιτιστικού της πνεύμονα, που είναι τα σχολεία της. Μόνο στις Κυκλάδες υπολογίζεται ότι θα χαθούν περί τις 140 οργανικές θέσεις, καθώς τα σχολεία με 100 μαθητές και κάτω θα υποβιβαστούν σε 4θέσια.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν σέβεται και δεν νοιάζεται για κανέναν, ούτε εκπαιδευτικό , ούτε μαθητή, ούτε την παιδεία εν γένει, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε πολιτείας.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι ως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και πολίτες, ότι θα μας βρει αντιμέτωπους κάθε προσπάθεια συγχώνευσης, κατάργησης ή υποβάθμισης των σχολείων μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ.   

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ                                            Β.ΛΑΘΗΡΑ

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου.

 

Πηγή: Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΪΡΗΣ»

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s