ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Πρωτομαγιά 2013, 127 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγου από τους εργάτες  που ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και καθιέρωση σταθερής 8ωρης εργασίας. Πρωτομαγιά 2013 , στη χώρα μας παλεύουμε να παραμείνει η 8ωρη εργασία με ανθρώπινες συνθήκες. Ξενόδουλες και υποταγμένες κυβερνήσεις στο ΔΝΤ – Ε.Ε. αποκαθηλώνουν την εργατική νομοθεσία, καταλύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας , γκρεμίζουν το κοινωνικό κράτος και επαναφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Η Πρωτομαγιά του 2013 βρίσκει τον Ελληνικό λαό σε θέση μάχης για την ανατροπή των Μνημονίων που εξαθλιώνουν το λαό και δίνουν υπερκέρδη στην ολιγαρχία και στις αγορές.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

protomagia 2013

Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΡΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ!

Οι αγορές επιβάλουν τη φρικαλέα νεοφιλελεύθερη πολιτική των Μνημονίων και οργανωμένα επιχειρούν την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που με αίμα κερδήθηκαν από την Πρωτομαγιά του 1886 μέχρι και σήμερα.

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη υποταγμένη στην οικονομική κυριαρχία του ΔΝΤ και της Ε.Ε., πειθήνια εκτελεί τις εντολές τους και αποκαθηλώνει τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών, καταργεί την εργατική νομοθεσία, σαρώνει κάθε εργατικό δικαιώματα. Πετσοκόβει συντάξεις και μισθούς, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις. Η κοινωνική ασφάλιση και οι παροχές υγείας υποβαθμίζονται, νοσοκομεία κλείνουν, άνεργοι ασθενείς δεν έχουν φάρμακα. Δημιουργεί εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις.

Κυρίαρχος στόχος για τη δωσίλογη συγκυβέρνηση παραμένει η μείωση των μισθών, η κατάργηση των κοινωνικών παροχών, η ληστρική φορολογία του λαού, η αρπαγή της εθνικής περιουσίας , η διατήρηση και η αύξηση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων.

Η Πρωτομαγιά του 2013 βρίσκει τον λαό σε θέση μάχης για την ανατροπή της πολιτικής των ληστρικών Μνημονίων. Οι αγώνες  των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά. Η οργάνωση, η μαζική συμμετοχή και η  συμμαχία όλων είναι προϋπόθεση για την ανατροπή του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – Τρόικας . Στο προσκλητήριο του αγώνα  δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Πανπαν

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s